Wat is een SIP-profiel?

Een SIP-profiel is een SIP-gebruikersaccount dat alle configuratiegegevens en gebruikersinformatie voor uw Skype Connect™-service bevat. Afhankelijk van de noodzaak en het budget kunt u meerdere SIP-profielen instellen die aansluiten bij de wensen van uw bedrijf. Dat doet u door afzonderlijke profielen voor de verschillende afdelingen en teams te maken en de elementen van deze SIP-profielen te beheren.

Een SIP-profiel bestaat uit zes elementen:

• SIP-aanmeldingsgegevens
    Dit zijn de verificatiegegevens die de SIP-compatibele PBX nodig heeft om verbinding te kunnen maken met Skype.
  • Skypetegoed
    U hebt Skypetegoed nodig om uitgaande oproepen te kunnen betalen.
  • Een maandabonnement op een Skype Connect-kanaal
    Hiermee wordt het aantal gelijktijdige oproepen bepaald die door Skype Connect worden ondersteund.
  • Zakelijke Skype-accounts
    U kunt deze indien nodig aan uw SIP-profiel toevoegen om oproepen van Skype in uw SIP-compatibele PBX te kunnen ontvangen.
  • Skype-nummers
    U kunt deze indien nodig aan uw SIP-profiel toevoegen om oproepen van vaste en mobiele telefoons te kunnen ontvangen.
  • Nummerweergave
    Dit kan elk Skype-nummer zijn dat u aan uw SIP-profiel is gekoppeld of, als uw bedrijf is geverifieerd, een vast nummer.

De gegevens van een SIP-profiel weergeven:

1. Meld u aan bij Skype Manager™.
  2. Klik op Functies op de werkbalk.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Skype Connect.
  4. Scrol naar het SIP-profiel waarvan u de gegevens wilt inzien en klik op Profiel weergeven naast de naam van het profiel.

Voor meer informatie over Skype Connect vindt u de handleiding Aan de slag, een gebruikershandleiding en verschillende zelfstudievideo's op de pagina met handleidingen van de ondersteuningssite van Skype.