Wat is een SIP-profiel?

Terug naar zoekresultaten

Een SIP-profiel is een SIP-gebruikersaccount dat alle configuratiegegevens en gebruikersinformatie voor uw Skype Connect™-service bevat. Afhankelijk van de noodzaak en het budget kunt u meerdere SIP-profielen instellen die aansluiten bij de wensen van uw bedrijf. Dat doet u door afzonderlijke profielen voor de verschillende afdelingen en teams te maken en de elementen van deze SIP-profielen te beheren.

Een SIP-profiel bestaat uit zes elementen:

• SIP-aanmeldingsgegevens
      Dit zijn de verificatiegegevens die de SIP-compatibele PBX nodig heeft om verbinding te kunnen maken met Skype.
    • Skypetegoed
      U hebt Skypetegoed nodig om uitgaande oproepen te kunnen betalen.
    • Een maandabonnement op een Skype Connect-kanaal
      Hiermee wordt het aantal gelijktijdige oproepen bepaald die door Skype Connect worden ondersteund.
    • Zakelijke Skype-accounts
      U kunt deze indien nodig aan uw SIP-profiel toevoegen om oproepen van Skype in uw SIP-compatibele PBX te kunnen ontvangen.
    • Skype-nummers
      U kunt deze indien nodig aan uw SIP-profiel toevoegen om oproepen van vaste en mobiele telefoons te kunnen ontvangen.
    • Nummerweergave
      Dit kan elk Skype-nummer zijn dat u aan uw SIP-profiel is gekoppeld of, als uw bedrijf is geverifieerd, een vast nummer.

De gegevens van een SIP-profiel weergeven:

1. Meld u aan bij Skype Manager™.
    2. Klik op Functies op de werkbalk.
    3. Klik in het menu aan de linkerkant op Skype Connect.
    4. Scrol naar het SIP-profiel waarvan u de gegevens wilt inzien en klik op Profiel weergeven naast de naam van het profiel.

Voor meer informatie over Skype Connect vindt u de handleiding Aan de slag, een gebruikershandleiding en verschillende zelfstudievideo's op de pagina met handleidingen van de ondersteuningssite van Skype.