Hoe bel ik iemand in Skype?

Terug naar zoekresultaten

Skype-contacten bellen via Skype is altijd gratis, maar om via Skype een mobiele telefoon of een vaste lijn te bellen heb je Skype-tegoed of een abonnement nodig.

1. Zoek de persoon die je wilt bellen in de lijst Contacten Contacts button.
      Opmerking: als je je mobiele adresboek hebt gesynchroniseerd met je Skype-contactenlijst kun je ook direct vanuit de contactenlijst op je apparaat Skype-gesprekken voeren. Tik gewoon op de Skype-knop naast de persoon die je wilt bellen. (Beschikbaar in Skype-versie 8 op Android (6.0+) en iPhone).
    2. Selecteer eerst de persoon die je wilt bellen en vervolgens de knop Audiogesprekaudio call button of Videogesprek video call button. Voeg nog iemand toe als je een groepsgesprek wilt maken.
    3. Aan het einde van het gesprek selecteer je de knop Gesprek beëindigen end call button om op te hangen.
    Psst... Je kunt elke chat ook verderzetten in een gesprek. Je hoeft in je chat alleen maar de knop Audiogesprek audio call button of Videogesprek video call button te selecteren.

1. Selecteer in je lijst Gesprekken audio call button de knop Nieuwe oproep.
    2. Selecteer iedereen die je wilt bellen.
    3. Selecteer de knop Bellen.
      Opmerking: groepsgesprekken starten altijd als audiogesprek, maar je kunt je video tijdens het gesprek aanzetten door de knop Videogesprek video call button te selecteren.

Android 4.0.4 - 5.1
    1. Selecteer Een nieuwe oproep starten in je lijst Gesprekkenaudio call button.
    2. Select Nieuw groepsgespreknew group call button.
    3. Selecteer iedereen die je wilt bellen.
    4. Selecteer de knop Audiogesprek audio call button of Videogesprek video call button.

Je hebt Skype-tegoed of een abonnement nodig als je mobiele of vaste nummers wilt bellen. Als je de contactgegevens van de persoon al hebt opgeslagen, kun je in je lijst met contacten op de naam tikken of klikken. Je kunt ook de knop Toetsenblokdial pad button gebruiken om het nummer te kiezen. Als je een internationaal nummer wilt bellen, selecteer je het land of de regio in de vervolgkeuzelijst.

Volg deze stappen als de persoon al aan je lijst Contacten is toegevoegd:

1. Zoek de persoon die je wilt bellen in de lijst Contacten Contacts button.
    2. Selecteer eerst de persoon die je wilt bellen en vervolgens de knop Audiogesprek audio call button of Videogesprek video call button.
      Als de persoon meer dan één telefoonnummer heeft opgeslagen, selecteer je het gewenste nummer in de vervolgkeuzelijst.

Kunnen mensen met een vaste of mobiele telefoon mij in Skype bellen?
    Ja, maar je hebt een Skype-nummer nodig waarop zij jou kunnen bellen.

Er kunnen maximaal 25 personen (24 plus jijzelf) deelnemen aan hetzelfde audiogesprek. Het maximale aantal videostreams varieert afhankelijk van het platform en apparaat dat je gebruikt.

Ja, gebruik het toetsenblok om gratis telefoonnummers in te voeren in Skype. In de volgende landen worden de volgende nummers ondersteund. Gebruikers kunnen deze nummers gratis bellen.

Frankrijk: +33 800, +33 805, +33 809
    Polen: +48 800
    Verenigd Koninkrijk: +44 500, +44 800, +44 808
    Verenigde Staten: +1 800, +1 866, +1 877, +1 888
    Taiwan: +886 80

Skype is geen vervanging voor je telefoon en is niet bedoeld voor het bellen van alarmnummers.
    Er zijn echter een aantal situaties waarin beperkte toegang tot alarmnummers in Skype wordt ondersteund. Meer informatie

Wil je meer informatie?
    Wat kan ik doen tijdens een Skype-gesprek?
    Hoe beantwoord ik een oproep in Skype?