Hoe voer ik een groepsaudio- en videogesprek in Skype voor Windows Desktop?

Met Skype voor Windows Desktop kunt u:

• Een groepsaudiogesprek met maximaal 25 personen delen (24 plus uzelf).
  • Een groepsvideogesprek met maximaal 25 personen delen (24 plus uzelf), tien videostreams (9 plus uzelf) kunnen tegelijk zichtbaar zijn, de rest is audio.

Dit geldt voor uw vrienden en familie wereldwijd op Android en iOS en als iedereen Skype gebruikt, is het helemaal gratis.

Voordat u een groepsvideogesprek begint, moet u controleren of uw webcam naar behoren werkt. Als de webcam niet werkt, kunnen deze tips u helpen. Iedereen die deelneemt aan het videogesprek moet er ook voor zorgen dat het systeem voldoet aan deze vereisten.

1

Klik in Skype op het pictogram +Nieuw onder uw profielafbeelding.

Het pictogram Een groep aanmaken in Skype.

2

Typ de naam van een contactpersoon die u wilt toevoegen.

Voeg contactpersonen toe aan de groep door ze naar het gebied Lege groep te slepen.

3

Wanneer u een contactpersoon vindt die u wilt toevoegen, klikt u hierop en klikt u vervolgens op Toevoegen.

Herhaal dit proces voor alle contactpersonen die u wilt toevoegen aan het gesprek. Als u uw huidige gesprek wilt voortzetten, hoeft u geen nieuw gesprek te starten. U kunt het bestaande gesprek met die persoon gewoon voortzetten.

Klik op de groepsavatar om het groepsprofiel weer te geven. U kunt hier het volgende doen:

• Op de titel van het gesprek tikken om deze te wijzigen.
  • Wijzig de groepsavatar door Afbeelding wijzigen te selecteren en een afbeelding vanaf uw computer te uploaden.
  • Gespreksmeldingen uitschakelen door Waarschuw mij wanneer er iets nieuws gebeurt uit te schakelen.
  • Het selectievakje Uw chatgeschiedenis beschikbaar maken voor iedereen inschakelen. Iedereen die deelneemt aan de groepschat, kan dan de gespreksgeschiedenis zien.
  • Iemand uitnodigen voor uw groepsvideogesprek. U hoeft hun Skype-naam niet te weten en ze hoeven niet eens een Skype-account te hebben om gratis audio-, video- en chatgesprekken met u te kunnen voeren. Meer informatie. Standaard kan iedereen die de koppeling heeft aan het gesprek deelnemen. U kunt voorkomen dat personen aan uw gesprek deelnemen door het selectievakje Een koppeling maken waarmee iedereen kan deelnemen uit te schakelen. Iedereen die al deelneemt aan het gesprek, blijft in uw chat.
4

Klik op de knop Bellen om De knop Bellen het audiogesprek te starten.

Klik op de knop Videogesprek om De knop Videogesprek. het videogesprek te starten.

Het scherm verandert van kleur, er verschijnt een gespreksbalk onder aan het scherm en u hoort de telefoon overgaan totdat de andere personen opnemen.

5

Hallo allemaal!

Het venster voor het groepsvideogesprek met de contactpersonen.

6

Als u de anderen niet kunt horen of zien, klikt u op het pictogram voor de gesprekskwaliteit om de instellingen te controleren (verplaats eventueel de muis om de gespreksbalk zichtbaar te maken).

Het pictogram Gesprekskwaliteit rechts op de gespreksbalk.

Als u problemen bij uw oproep ondervindt, raadpleegt u onze artikelen met oplossingen voor problemen met de gesprekskwaliteit.

7

Wilt u personen uit het gesprek verwijderen, dan wijst u met de muiswijzer de profielafbeelding aan en klikt u op het rode pictogram. U kunt dit alleen doen als u de host van het groepsvideogesprek bent.

Als u de verbinding wilt verbreken, klikt u op de rode knop Ophangen.

De knop Gesprek beëindigen op de gespreksbalk

1

Klik op het tabblad Contactpersonen of Recent op de groep die u wilt bellen. Als u veel contactpersonen hebt, kunt u het vak Zoeken gebruiken om de groep te vinden.

2

Klik op de knop Bellen om De knop Bellen het audiogesprek te starten.

Klik op de knop Videogesprek om De knop Videogesprek. het videogesprek te starten.

Gespreksopties die worden weergegeven tijdens een gesprek.

De knop Weergeven of verbergen De lijst met contacten en de lijst Recent weergeven of verbergen.

De knop Gesprekskwaliteit Controleer de gespreksinstellingen en de verbindingssnelheid en pas uw microfoon, luidsprekers en webcam aan.

De knop Chatvenster weergeven Het chatvenster weergeven of verbergen.

De knop Video Video in- en uitschakelen.

Knop Dempen Demp het geluid van de microfoon, zodat de andere persoon u niet kan horen.

Pluspictogram Klik op Toevoegen om:De knop Gesprek beëindigen Beëindig het gesprek.

De volgende pagina's bieden nog meer nuttige informatie: