Waarom word ik niet gebeld op mijn Skype-nummer?

U kunt alleen worden gebeld als uw computer is ingeschakeld en Skype wordt uitgevoerd. Als u niet bent aangemeld bij Skype, hoort de beller een ingesprektoon of wordt deze doorgeschakeld naar voicemail, afhankelijk van uw voicemailinstellingen.

U moet er ook voor zorgen dat u de meest recente versie van Skype gebruikt.

Als u nog steeds niet wordt gebeld op uw Skype-nummer, of als uw Skype-nummer een voortdurend in gesprek lijkt te zijn, moet u waarschijnlijk uw privacy-instellingen aanpassen om inkomende oproepen toe te staan. Ga als volgt te werk:

Skype voor Windows

1. Klik in Skype op Extra> Instellingen.
  2. Klik op het tabblad Privacy en selecteer onder Gesprekken accepteren van de optie iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

Als de privacy-instellingen al zo zijn geconfigureerd, voert u de twee stappen hieronder uit om de instellingen te vernieuwen.

1. Ga terug naar het tabblad Privacy door Extra> Instellingen te selecteren. Selecteer vervolgens het keuzerondje personen alleen in mijn contactpersonen en klik op Opslaan.
  2. Wacht ongeveer vijf minuten, open de privacy-instellingen opnieuw, wijzig de instelling weer in iedereen en klik op Opslaan.

Skype voor Mac

1. Ga in Skype naar Skype> Voorkeuren> Privacy.
  2. Selecteer onder Ontvang oproepen op mijn Skype-nummer van de optie Iedereen.

Als de privacy-instellingen al zo zijn geconfigureerd, voert u de twee stappen hieronder uit om de instellingen te vernieuwen.

1. Ga terug naar het tabblad Privacy door Skype> Voorkeuren> Privacy te selecteren. Selecteer vervolgens de optie Alleen mijn contactpersonen.
  2. Wacht ongeveer vijf minuten, open de privacy-instellingen opnieuw en wijzig de instelling weer in Iedereen.

Als zich problemen blijven voordoen, neemt u contact met ons op en laat u ons weten of u Skype op een ander type apparaat gebruikt, bijvoorbeeld een Skype-telefoon. Vermeld ook het merk en modelnummer van het apparaat.