Hoe verwijder ik Skype voor Windows desktop en installeer ik het opnieuw?

Als u technische problemen ondervindt met Skype, kan het soms helpen Skype te verwijderen en opnieuw te installeren. (Als u gewoon uw account wilt sluiten, ga dan naar hoe sluit ik mijn Skype-account.)

Probeer eerst Skype eenvoudig te verwijderen en opnieuw te installeren om te zien of hiermee de problemen die u ondervindt kunnen worden opgelost. Als dat het probleem niet oplost, kunt u Skype helemaal verwijderen en opnieuw installeren.

Voordat u Skype verwijdert, is het handig om een back-up van uw chatgeschiedenis en persoonlijke bestanden te maken, zodat u ze later kunt herstellen.

Om een back-up te maken van uw geschiedenis:

1. Druk de toetsen Windows en R op uw toetsenbord tegelijkertijd in.
  2. Typ %appdata%\skype in het venster Uitvoeren en klik dan op OK.

3. Kopieer de map Mijn ontvangen Skype-bestanden en de map met uw Skype-naam (als u aanmeldt met een Microsoft-account, begint de mapnaam mogelijk met live#3) naar een andere locatie, zoals uw bureaublad.
  1. Sluit Skype af. Als u het Skype-pictogram kunt zien in de taakbalk, klikt u hierop met de rechtermuisknop en selecteert u Afsluiten. Als u het pictogram niet kunt zien, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk (of Ctrl+Alt+Delete) en klikt u op Taakbeheer. Selecteer vervolgens Skype en klik op Taak beëindigen.
  2. Druk de toetsen Windows en R op uw toetsenbord tegelijkertijd in.
  3. Type appwiz.cpl in het dialoogvenster Uitvoeren en klik op OK.

4. Zoek Skype in de lijst, klik er met de rechtermuisknop op Verwijderen of Installatie ongedaan maken. (Als u Skype niet kunt vinden in uw geïnstalleerde programma’s, moet u de instructies hier volgen).
  5. Download en installeer de meest recente versie van Skype.

Als u nog steeds problemen ondervindt, moet u proberen om Skype volledig te verwijderen en opnieuw te installeren.

De volgende stappen werken voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10.

1. Sluit Skype af. Als u het Skype-pictogram kunt zien in de taakbalk, klikt u hierop met de rechtermuisknop en selecteert u Afsluiten. Als u het pictogram niet kunt zien, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk (of Ctrl+Alt+Delete) en klikt u op Taakbeheer. Selecteer vervolgens Skype en klik op Taak beëindigen.
  2. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows en R op uw toetsenbord, typ dan appwiz.cpl in het dialoogvenster Uitvoeren en klik op OK.

3. Zoek Skype in de lijst, klik er met de rechtermuisknop op Verwijderen of Installatie ongedaan maken. (Als u Skype niet kunt vinden in uw geïnstalleerde programma’s, moet u de instructies hier volgen.)
  4. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows en R op uw toetsenbord, typ dan %appdata% in het dialoogvenster Uitvoeren en klik op OK.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de Skype-map en selecteer Verwijderen.
  6. Om ervoor te zorgen dat de Skype-programmamap werd verwijderd, gaat u naar C:\Program Files (in Windows 8 en hoger is dit C:\Program Files (x86)) en verwijdert u de mappen Skype en SkypePM als u ze ziet.
  7. Verwijder alle Skype-vermeldingen uit het Register - maar let op:er kunnen ernstige problemen optreden als u het Register fout wijzigt. Volg deze stappen dus nauwgezet op. Voor de zekerheid is het handig om een back-up van uw Register te maken, voordat u wijzigingen aanbrengt.
    • Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows en R en typ dan regedit in het dialoogvenster Uitvoeren en klik op OK. De Register-editor verschijnt.
    • Klik op Bewerken> Zoeken.
    • Typ Skype in het vak Zoeken en klik dan op Volgende zoeken.

• Klik met de rechtermuisknop om alle zoekresultaten (maximaal 50) te verwijderen.
  8. Download en installeer de meest recente versie van Skype.
  9. Herstel uw persoonlijke gegevens als u deze hebt opgeslagen:
    • Sluit Skype af.
    • Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows enR op uw toetsenbord, typ %appdata%\skype in het dialoogvenster Uitvoeren en klik op OK.
    • Kopieer de opgeslagen mappen en plak ze in deze map.

Door Skype opnieuw te installeren kunnen uw firewallinstellingen verouderen, dit kan de kwaliteit van uw audiogesprekken aantasten. Werk uw firewallinstellingen bij om dit te vermijden.