Help Android

Hoe krijg ik Skype op mijn Android-apparaat?

Dit artikel is ook beschikbaar voor:

De volgende vragen en antwoorden helpen u bij het downloaden en instellen van Skype op uw Android-toestel.

Waar kan ik Skype voor Android downloaden en hoeveel kost dat?

U kunt de Skype-app gratis downloaden, maar mogelijk brengt de provider kosten in rekening voor een mobiele gegevensverbinding. Skype biedt ondersteuning voor alle Android-telefoons en -tablets, mits deze voldoen aan de minimumeisen.

Skype voor Android-telefoons downloaden:

Skype voor Android-telefoons is momenteel beschikbaar voor apparaten met Android 2.3 en hoger.

Ga met uw mobiele browser naar skype.com om Skype vanuit Google Play te downloaden.

U kunt ook rechtstreeks naar Google Play gaan en Skype zoeken. De Android-versie op uw apparaat wordt automatisch herkend en u ziet alleen de versie van Skype die u op uw telefoon kunt gebruiken.

Houd er rekening mee dat u goedkeuring moet geven voor de app-machtigingen, net als bij alle andere Android-toepassingen.

Skype voor Android-tablets downloaden:

Ga op uw tablet naar skype.com om Skype te downloaden vanuit Google Play. U kunt ook rechtstreeks naar Google Play om Skype te zoeken en de app naar uw tablet te downloaden.

Nadat u Skype hebt gedownload, kunt u de app starten: er is geen extra installatieprocedure. U vindt Skype in de lijst met apps, maar u kunt de app ook op uw startscherm plaatsen waar u het sneller kunt vinden.

Houd er rekening mee dat u goedkeuring moet geven voor de app-machtigingen, net als bij alle andere Android-toepassingen.

Google Play is niet in alle landen beschikbaar – hier vindt u meer informatie.

Waarom heb ik geen toegang tot Google Play?

Google Play verspreidt apps alleen in bepaalde landen, dus mogelijk wordt uw locatie niet ondersteund. Ga voor een volledige lijst van ondersteunde locaties naar Google Play voor ontwikkelaars.

Kan ik Skype op een SD-kaart opslaan?

Als u met Android 2.3 of hoger werkt, kunt u Skype op uw SD-kaart installeren. U kunt dit rechtstreeks doen of, als u Skype al hebt gedownload naar het interne geheugen van de telefoon, de app verplaatsen naar de SD-kaart. De stappen kunnen per apparaat verschillen. Raadpleeg de gebruikershandleiding of vraag het de fabrikant.