Hoe werk ik mijn firewall bij zodat deze functioneert met Skype?

Sommige firewalls staan niet toe dat toepassingen zoals Skype (of andere toepassingen die niet specifiek zijn toegestaan) toegang hebben tot internet. Meestal wordt u de eerste keer dat Skype of een andere toepassing toegang tot internet probeert te krijgen gevraagd of u die toepassing daarvoor toestemming geeft. Als u per ongeluk bij die melding op Nee klikt (of als de firewall nooit om toestemming voor Skype-toegang vraagt), kunt u Skype niet gebruiken totdat u de firewall zodanig hebt ingesteld dat Skype toegang tot internet krijgt.

Met de meeste firewalls is dit heel eenvoudig. Houd er rekening mee dat alle firewalls net een beetje anders zijn, maar de procedure werkt gewoonlijk als volgt:

1. Zorg ervoor dat Skype niet actief is
  2. Open uw firewall. Als u uw firewall niet kunt vinden, kijkt u in het systeemvak (in de rechterbenedenhoek van het scherm) of er een pictogram is. Meestal kunt u met de rechtermuisknop op dit pictogram klikken en de optie selecteren om de firewall te openen.
  3. Uw firewall onderhoudt een lijst met toepassingen op uw computer (meestal in een venster met de naam Instellingen of Programmabeheer). Zoek in deze lijst de vermelding voor Skype.
  4. Stel de Skype-vermelding zodanig in dat verbinding met internet wordt toegestaan.
  5. Sla uw wijzigingen op.
  6. Start Skype opnieuw en meld u aan.

Raadpleeg de website van de softwareontwikkelaar voor uitgebreide instructies over het gebruik van uw firewall.

Als u Windows Firewall gebruikt en u hebt Skype net opnieuw geïnstalleerd of geüpgraded, kunt u met deze tips kijken hoe u de instellingen voor Windows Firewall kunt bijwerken.

Op zoek naar informatie over welke poorten open moeten staan voor het gebruik van Skype?

Meer informatie over Skypetegoed.