Kan ik verbinding maken met Skype via een proxyserver?

Terug naar zoekresultaten

Ja. Het is echter mogelijk dat u de proxyserver moet configureren voor Skype om een correcte verbinding te maken.

U kunt de proxy mogelijk configureren via de systeemomgeving eigenschap 'HTTPS_PROXY', met de volgende indeling:

• HTTPS_PROXY=http(s)://gebruikersnaam:wachtwoord@hostnaam:poort

Neem contact op met je netwerkbeheerder of ISP voor de details van de proxyserver.

Na het configureren van de omgevingsvariabele moet u de Skype-app opnieuw starten, zodat het de nieuwe proxyconfiguratie kan vinden. Dit is van toepassing op Windows-bureaublad, Mac en Linux. Dit is niet beschikbaar op mobiel of tablet.

Als Skype geen verbinding kan maken met uw proxyserver, neem contact op met de netwerkbeheerder om uw proxy-instellingen te verifiëren of handmatig te configureren.