Hoe werk ik mijn firewall bij zodat deze functioneert met Skype?

Sommige firewalls staan niet toe dat toepassingen zoals Skype (of andere toepassingen die niet specifiek zijn toegestaan) toegang hebben tot internet. Meestal wordt u de eerste keer dat Skype of een andere toepassing toegang tot internet probeert te krijgen gevraagd of u die toepassing daarvoor toestemming geeft. Als u per ongeluk op Nee heeft geklikt voor die vraag (of als uw firewall nooit om toestemming heeft gevraagd), kunt u Skype niet gebruiken totdat u de firewall zo heeft ingesteld, dat Skype toegang tot internet mag hebben.

Wellicht moet u ook de poorten configureren, die Skype gebruikt voor binnenkomende verbindingen. Zie welke poort moet geopend zijn om Skype te kunnen gebruiken? voor hulp op dit gebied.

Alle firewalls zijn verschillend, maar uw firewall instellen zodat Skype werkt, gaat meestal als volgt:

1. Zorg ervoor dat Skype niet actief is
    2. Open uw firewall. Als u uw firewall niet kunt vinden, kijkt u in het systeemvak (in de rechterbenedenhoek van het scherm) of er een pictogram is. Meestal kunt u met de rechtermuisknop op dit pictogram klikken en de optie selecteren om de firewall te openen.
    3. Uw firewall onderhoudt een lijst met toepassingen op uw computer (meestal in een venster met de naam Instellingen of Programmabeheer). Zoek in deze lijst de vermelding voor Skype.
    4. Stel de Skype-vermelding zodanig in dat verbinding met internet wordt toegestaan.
    5. Sla uw wijzigingen op.
    6. Start Skype opnieuw en meld u aan.

Raadpleeg de website van de softwareontwikkelaar voor uitgebreide instructies over het gebruik van uw firewall.

Als u Windows Firewall gebruikt en Skype net opnieuw heeft geïnstalleerd of bijgewerkt, moet u wellicht de instellingen van uw Windows Firewall bijwerken.

Meer informatie over Skype-tegoed.