Hoe gebruik ik een headset, microfoon of luidsprekers met Skype?

Terug naar zoekresultaten

Als je geen headset, microfoon of luidsprekers hebt, kun je Skype nog steeds gebruiken voor het verzenden en ontvangen van chatberichten. Om met Skype te kunnen bellen en gebeld te kunnen worden, heb je echter een headset met een microfoon of een microfoon en luidsprekers nodig.

Het type stekker op je apparaat identificeren

Luidsprekers, microfoons en headsets kunnen twee soorten stekkers hebben: mini-stekkers of USB-stekkers.

Ministekkeringangen
    • Ziet eruit als de typische hoofdtelefoonstekkers.
    • Je hebt twee stekkers die corresponderende poorten op je computer hebben.
    • Mini-aansluitingen zijn er in verschillende stijlen. Ze kunnen in kleur gecodeerd zijn met een roze stekker voor de microfoon en een groene stekker voor de headset, of hebben symbolen met een microfoon en hoofdtelefoon.
    USB-stekkers
    • Ziet er plat en rechthoekig uit.
    • USB-headsets, luidsprekers en microfoons hebben elk maar één stekker.
    • De meeste computers hebben ten minste twee USB-poorten die overeenkomen met de vorm van de stekker.

Hoe sluit ik mijn microfoon, luidsprekers of headset aan?

• Microfoon: steek de roze stekker (of de stekker met het microfoonsymbool) in de poort van je computer met de bijpassende kleur of het bijpassende symbool.
    • Luidsprekers: steek de groene stekker (of de stekker met het luidsprekersymbool) in de poort van je computer met de bijpassende kleur of het bijpassende symbool.
    • Headset: steek beide stekkers in de juiste poorten op je computer.
    • USB-headset, microfoon of luidsprekers: steek de USB-stekker in een USB-poort van je computer.

Opmerking: Sommige draadloze geluidsapparatuur heeft een USB-zender die op dezelfde manier moet worden aangesloten. Voor hulp bij het koppelen van een draadloos apparaat, probeer onze gids voor het gebruik van een Bluetooth-apparaat met Skype.