Hoe gebruik ik een headset, microfoon of luidsprekers met Skype?

Als u geen headset, microfoon of luidsprekers hebt, kunt u Skype nog steeds gebruiken om chatberichten te sturen en ontvangen. Voor het voeren en ontvangen van audiogesprekken met Skype, hebt u echter een headset of een microfoon en luidsprekers nodig.

Voor Skype is een computerheadset vereist, niet een telefoonheadset. Een computerheadset heeft twee afzonderlijke verbindingen: één voor de microfoon en één voor de luidsprekers. Sommige nieuwere hoofdtelefoons worden aangesloten via USB.

Zorg ervoor dat de headset een microfoon heeft. U kunt ook een handset kopen, zolang het twee connectoren heeft die u op de computer kunt aansluiten.

Een headset, microfoon of luidsprekers aansluiten

Luidsprekers, microfoons en headsets kunnen op twee manieren worden aangesloten: via een mini-jack-of een USB-aansluiting.

Mini-jack-aansluitingen lijken op gewone aansluitingen voor een hoofdtelefoon. U hebt twee stekkertjes die passen bij de corresponderende poorten op uw computer. Mini-jack-aansluitingen zijn beschikbaar in verschillende stijlen. Soms hebben ze een kleur, de ene stekker is dan roze of zwart met een roze band en de andere groen of zwart met een groene band. Bij andere headsets staat op de ene stekker een microfoonsymbool en op de andere een hoofdtelefoonsymbool.

Steek de roze stekker (of de stekker met het microfoonsymbool) in de poort van uw computer met dezelfde kleur of hetzelfde symbool om de microfoon aan te sluiten.

Steek de groene stekker (of de stekker met het hoofdtelefoonsymbool) in de poort van uw computer met dezelfde kleur of hetzelfde symbool om de luidspreker aan te sluiten.

Sluit beide stekkers aan op de overeenkomstige poorten op uw computer om de headset aan te sluiten.

USB-aansluitingen zijn platte, rechthoekige stekkers. Een USB-aansluiting voor headset, luidsprekers en microfoons hebben slechts één stekker. De meeste computers hebben ten minste twee USB-poorten waar de stekker in past.

Sluit de USB-stekker aan op een USB-poort van de computer om uw USB- headset, -microfoon of -luidspreker aan te sluiten.

Opmerking: sommige draadloze geluidsapparatuur hebben een USB-zender die op dezelfde manier moet worden aangesloten.

Meer informatie over het configureren van een nieuwe headset, microfoon of luidspreker in Skype voor Windows.

Meer informatie over het configureren van een nieuwe headset, microfoon of luidspreker in Skype voor Max OS X.