Help Mac

Voicemail instellen (Mac)

Laat voicemail uw Skype-gesprekken beantwoorden wanneer u dat zelf niet kunt en luister uw berichten af als u zich de volgende keer aanmeldt bij Skype. Helemaal gratis.

Voicemail activeren

U kunt voicemail handmatig vanuit uw account activeren en het is gratis. Nadat u het hebt geactiveerd, moet u uw voicemailvoorkeuren instellen.
Als u een onbeperkt abonnement of een Skype-nummer koopt, dan is voicemail automatisch geactiveerd en hoeft u alleen uw voorkeuren in te stellen.

Voicemail activeren:

1

Meld u aan bij uw Skype-account.

2

Klik in de sectie Functies beheren op Voicemails.

3

Klik op Schakel mijn voicemail nu in.

Uw voicemailvoorkeuren instellen

Als u voicemail hebt geactiveerd, kunt u de instellingen aanpassen aan uw voorkeuren:

1

Meld u aan bij Skype en klik op Skype > Voorkeuren....

In Skype start selecteert u Voorkeuren in het Skype-vervolgkeuzemenu

2

Klik bovenin op Gesprekken en vervolgens op Voicemail instellen....

Configuratiescherm oproepen

3

Het vak Voicemail instellen wordt weergegeven.

Vak Voicemail instellen

4

Om uw eigen meldtekst op te nemen, klikt u op de knop Opnemen en spreekt u in de microfoon van uw computer.

Knop opnemen

5

Als u klaar bent met het opnemen van uw bericht, klikt u op de knop Stop.

Knop stop

6

Om uw meldtekst terug te luisteren, klikt u op de knop Afspelen.

Knop afspelen

7

Als u tevreden bent met uw meldtekst, klik dan op de knop Klaar. Klik anders op de knop Opnemen om een nieuwe tekst op te nemen.

8 Nadat u op de knop Klaar hebt geklikt, wordt het configuratiescherm Gesprekken weergegeven.
9

Naast Inkomende oproepen selecteert u Stuur naar voicemail.

Configuratiescherm oproepen

Als u online bent in Skype, hoort u inkomende gesprekken overgaan, waarna ze worden doorgestuurd naar voicemail als u niet opneemt. Als u offline bent in Skype, worden oproepen automatisch doorgestuurd naar voicemail.

Uw voicemailberichten afluisteren

Als iemand onlangs een bericht heeft ingesproken, dan ziet u een meldingsbadge op het Skype-pictogram in de dock en in de sectie Recent van de zijbalk.

1

Ga in de zijbalk naar de sectie Recent en klik op de naam van de contactpersoon.

Een contactpersoon in de sectie Recent van Skype

2

Klik in het gespreksvenster op de knop Afspelen naast het bericht.

Afspelen voicemailbericht

Als u het bericht niet kunt horen, probeer dan het volume van de luidspreker op de computer hoger te zetten.

Als u een voicemailbericht hebt afgeluisterd, wordt het lokaal opgeslagen op uw computer (als een .DAT-bestand in ~/Library/Application Support/Skype//voicemail). Dat betekent dat u het niet opnieuw kunt afluisteren als u zich aanmeldt bij Skype op een andere computer. Om een voicemailbericht te verwijderen, moet u het .DAT-bestand verwijderen.

Voicemail uitschakelen

Uw voicemail uitschakelen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Ga naar Skype > Voorkeuren > Gesprekken.
  3. Selecteer Ontvang normaal.

Configuratiescherm oproepen

Hebt u problemen met uw voicemail? Deze tips kunnen helpen.

Meer informatie over het gebruik van voicemail in Skype.