Help Mac

Iemand bellen die ook Skype gebruikt (Mac)

Hebt u Skype gedownload en een account aangemaakt? Dan bent u nu klaar om te gaan bellen.

U kunt gratis iemand anders op Skype bellen, waar ook ter wereld. Als u iemand wilt bellen op hun mobiele telefoon of vaste lijn, klikt u hier voor meer informatie.

U moet eerst uw vrienden op Skype zoeken en toevoegen aan uw lijst met contactpersonen. Daarna is het echt kinderspel om ze te bellen.

Iemand in uw lijst met contactpersonen bellen

1

Klik in Skype op Contacten en klik op Skype (mogelijk moet u eerst nog op >> klikken als u geen Skype ziet).

Contacten en Skype geselecteerd in het hoofdvenster van Skype.

2

Zoek de persoon die u wilt bellen.

3

Wijs met de muisaanwijzer de afbeelding van de persoon aan, klik dan op de groene beltoets op het kleine pijltje naar beneden en selecteer Bel.

De groene beltoets kan er anders uitzien als u iemand belt: als uw vriend online is ziet u de optie Videogesprek als u een webcam hebt of Bel als dat niet zo is.

De manieren om de contactpersoon te bellen: Videogesprek of Bel.

Het scherm verandert van kleur, er verschijnt een gespreksbalk onder aan het scherm en u hoort de telefoon overgaan totdat de andere persoon opneemt.

Denk erom: Als de contactpersoon een van de volgende pictogrammen De statuspictogrammen: Online, Weg, Niet storen. statuspictogrammen naast zijn naam heeft staan, betekent het dat hij ook Skype gebruikt, dus kunt u gratis bellen.

Als u het pictogram Doorschakelen Het pictogram Doorschakelen of een nummer onder de naam van de contactpersoon ziet, heeft deze persoon alleen een mobiel of vast nummer, dus hebt u wat Skypetegoed of een abonnement nodig om te bellen.

4

Als u de persoon die u belt niet kunt horen of als deze u niet kan horen, moet u uw gespreksinstellingen controleren.

5

Als u de verbinding wilt verbreken, klikt u op de rode knop Ophangen.

Het pictogram Ophangen.

Iemand uitnodigen voor uw gesprek

We hebben een nieuwe manier geïntroduceerd om iemand uit te nodigen voor uw gesprek. U hoeft hun Skype-naam niet te weten en ze hebben niet eens een Skype-account te hebben om gratis audio-, video- en chatgesprekken met u te kunnen voeren. Meer informatie.

Nuttige dingen die u bij een Skype-gesprek kunt doen

Het pictogram Nummertoetsen.

Geef de nummertoetsen weer, zodat u doorkiesnummers kunt kiezen of een nummer kunt kiezen met beltoetsgeluiden.

De knoppen Video, Dempen en meer tijdens een gesprek.

A. Als u een webcam hebt aangesloten, kunt u video in- of uitschakelen. Meer informatie over videobellen.
B. Demp het geluid van de microfoon, zodat de andere persoon u niet kan horen.
C. Deel schermen, voeg personen toe en geef de nummerkeuze weer.
D. Hang op.