Help Mac

Mobiele en vaste nummers bellen (Mac)

Hebt u Skype gedownload en een account gemaakt? Dan bent u nu klaar om te gaan bellen.

Bel met Skype goedkoop naar mobiele en vaste nummer met een beetje Skypetegoed (betaal voor elk gesprek) of een maandelijks abonnement. Met de nummertoetsen van uw iPhone voert u een telefoonnummer in of u belt een nummer vanaf het profiel van een contactpersoon als deze offline van Skype is.

Bellen met de nummertoetsen

1

Meld u aan bij Skype en klik op de knop voor de nummertoetsen (boven aan het scherm).

Screenshot van de knop voor de nummertoetsen boven aan het hoofdscherm van Skype

De nummertoetsen worden weergegeven.

2 Typ het telefoonnummer (of klik op de nummertoetsen) en klik op de Beltoets.
 3

Als u dit nummer al eens eerder hebt gebeld, wordt een lijst met mogelijke nummers weergegeven nadat u twee cijfers hebt ingevoerd.

Schermafbeelding van de Skype-nummertoetsen waarmee u telefoonnummers kunt invoeren. Met de nummertoetsen kunt u een sms-bericht verzenden of iemand bellen

Als u naar het buitenland belt, moet u op het kleine pijltje naar beneden naast de vlag klikken en een land uit de lijst kiezen.

Wilt u zelf een landcode invoeren, bijvoorbeeld +44, dan houdt u de linkermuisknop twee seconden ingedrukt op 0 (+); het +-teken verschijnt als u de muisknop loslaat. U hoeft dit niet te doen als u een land hebt geselecteerd in het vlaggenmenu.

Contactpersonen bellen op hun mobiele of vaste nummer

Als er een telefoonnummer in het profiel van een contactpersoon staat of als u een nummer aan een contactpersoon hebt toegevoegd, kunt u deze persoon eenvoudig bellen als ze niet op Skype zijn.

1

Meld u aan bij Skype, klik op Contacten en klik op Skype om uw contactenlijst te openen (mogelijk moet u nog op >> klikken als u geen Skype ziet).

2

Zoek de persoon die u wilt bellen.

3

Als u met de muisaanwijzer de profielafbeelding van de persoon aanwijst, ziet u een groene beltoets; klik hierop om de oproep te starten. Als u een ander nummer wilt bellen, klikt u op de pijl omlaag op de groene beltoets.

Screenshot van de contactpersoon die is geselecteerd in de lijst met Skype-contacten en het telefoonnummer van die contactpersoon

De groene beltoets geeft verschillende manieren weer om iemand te bellen. Als een persoon online is, ziet u Videogesprek of Bel. Als uw vriend offline is bij Skype, maar wel een telefoon bij zijn profiel heeft opgeslagen, zegt de beltoets Bel of, als er meerdere nummers zijn opgeslagen, Bel telefoon, Bel mobiel of Bel privé.

Meer informatie over het bellen van een Skype-contactpersoon uit het adresboek.

Een nummer toevoegen aan een contactpersoon

1

Meld u aan bij Skype, klik op Contacten en klik op Skype om uw contactenlijst te openen (mogelijk moet u nog op >> klikken als u geen Skype ziet).

Screenshot van het Skype-hoofdvenster met de optie Contacten in de zijbalk en de optie Skype in de contactenbalk

2

Zoek de persoon waar u een nummer aan wilt toevoegen.

3 Wijs met de muisaanwijzer de afbeelding van de persoon aan en klik op de groene beltoets op het kleine pijltje naar beneden en selecteer Voeg contactnummer toe.

Screenshot van het optiemenu met de geselecteerde optie Voeg contactnummer toe. Het menu verschijnt als u op het kleine pijltje naar beneden op de groene beltoets klikt dat u ziet als u met de muisaanwijzer de Skype-afbeelding van een contactpersoon aanwijst.

4

Selecteer het type nummer (Mobiel, Privé, Werk of Andere), kies de landcode uit het vlaggenmenu in de vervolgkeuzelijst, en typ het nummer in het vak.

Screenshot van het vak voor het invoeren van een telefoonnummer voor een contactpersoon in Skype. In het vak kunt u ook het type nummer kiezen

5

Klik op Voeg toe. Het nummer wordt opgeslagen.

Nuttige dingen die u bij een Skype-gesprek kunt doen

Screenshot van de optiebalk die u tijdens een gesprek kunt weergeven. In de optiebalk selecteert u het pictogram Webcam om de video in en uit te schakelen, het pictogram Microfoon om het geluid van de microfoon te dempen, of het plusteken om bestanden te verzenden, contactpersonen te delen of het scherm te delen

1. Geef de nummertoetsen weer, zodat u doorkiesnummers kunt kiezen of een nummer kunt kiezen met beltoetsgeluiden.
  2. Demp het geluid van de microfoon, zodat de andere persoon u niet kan horen.
  3. Stuur bestanden, deel contacten en deel het scherm.
  4. Het gesprek beëindigen.
  5. Het chatvenster weergeven.