Help Mac

Sms-berichten verzenden (Mac)

Verstuur vanaf Skype sms-berichten naar mobiele telefoons tegen fantastische lage tarieven.

U kunt sms-berichten verzenden naar elk toestel dat ze kan ontvangen (de meeste mobiele toestellen en sommige vaste lijnen) of aan contactpersonen die een van deze nummers in hun profiel hebben opgeslagen. U hebt alleen maar een beetje Skypetegoed nodig.

Als u wilt dat uw vrienden uw telefoonnummer kunnen zien als u ze een sms-bericht stuurt, moet u dit eerst controleren. Zo weet u zeker dat ze u een sms-bericht terug kunnen sturen dat u kan ontvangen op uw mobiele telefoon.

Als u uw telefoonnummer niet controleert als u met uw Skypetegoed een sms-bericht stuurt, ziet de ontvanger van het sms-bericht alleen uw Skype-id (de eerste 11 tekens). Deze functie wordt echter niet in alle landen/regio's ondersteund; er worden dan willekeurige getallen weergegeven in plaats van uw Skype-id.

Sms-berichten verzenden naar een van uw contactpersonen

1

Klik in de Skype-toepassing in de zijbalk op Contacten en klik vervolgens aan de rechterkant op Skype (of de groep waar uw contact deel van uit kan maken). Mogelijk moet u op >> klikken, als u Skype niet kunt zien.

De opties Skype en Contactpersonen

2

Zoek in de contactenlijst de persoon aan wie u een sms-bericht wilt sturen en dubbelklik op de profielafbeelding.

Profielafbeelding van uw contactpersoon

U kunt ook met de rechtermuisknop op de contactpersoon in de zijbalk of lijst met contactpersonen klikken en vervolgens Verstuur sms selecteren.

3

Klik naast het gespreksvak op Sms-pictogram.

Het gespreksvak wordt geel en toont het telefoonnummer, het aantal getypte tekens en de kosten van het sms-bericht.

Het gespreksvak met het aantal tekens, de kosten van het bericht en het telefoonnummer van de ontvanger

Als u meer dan één nummer voor uw contactpersoon hebt opgeslagen, klikt u op het weergegeven nummer en selecteert u naar welk nummer u het sms-bericht wilt sturen. Klik op Voeg telefoonnummer toe... als u een nieuw nummer wilt toevoegen.

Het gespreksvak met de telefoonnummers van uw contactpersoon

Als er geen telefoonnummer is opgeslagen voor de contactpersoon aan wie u een sms-bericht wilt sturen, wordt u gevraagd een nummer toe te voegen.

Gespreksvak met het venster Voeg nummer toe

4

Typ uw sms-bericht in het gespreksvak.

Uw bericht wordt weergegeven in het gespreksvak

5

Druk op Return om de tekst te verzenden.

Sms-berichten verzenden naar een nummer dat niet is opgeslagen als een contactpersoon

1

Klik boven aan Skype, in de buurt van het vak Zoek, op het pictogram voor de kiestoetsen.

Het pictogram Kiestoetsen naast het vak Zoeken

De kiestoetsen worden weergegeven.

2

Als u in een sms stuurt naar iemand in het buitenland, klikt u op het menu met de vlaggen en kiest u een land uit de vervolgkeuzelijst. Klik daarna in het vak naast de vlag.

3

Typ het telefoonnummer (of klik op de cijfers op het toetsenblok) en klik op de knop Sms.

Kiestoetsen

4

Typ in het gespreksvak onder aan het scherm het sms-bericht en druk op Return om het sms-bericht te verzenden.

Wanneer uw sms-bericht is bezorgd, verschijnt de status SMS: afgeleverd naast uw sms-bericht.

Problemen met het verzenden van sms-berichten? Lees deze tips voor probleemoplossing.