Help Mac

Hoe voeg ik telefoonnummers toe aan het profiel van een contactpersoon in Skype voor Mac OS X?

Als u Skypetegoed of een abonnement gebruikt om naar mobiele of vaste nummers belt, is het wellicht handig om telefoongegevens van een Skype-contactpersoon op te slaan als u dit nog niet hebt gedaan. U kunt dan de knop Bellen gebruiken om naar een nummer te bellen en hoeft dan niet elke keer het hele nummer in te toetsen.

Opmerking: als u extra telefoonnummers toevoegt voor een contactpersoon, wordt deze informatie alleen in uw lijst van contactpersonen opgeslagen. Niemand anders kan deze gegevens bekijken.

Een nummer toevoegen voor een contactpersoon:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Klik in de zijbalk op Skype om de volledige lijst van contactpersonen weer te geven en de persoon te zoeken voor wie u een nummer wilt toevoegen. U kunt het veld Zoeken in de rechterbovenhoek van het scherm gebruiken.
  3. Wijs met de muisaanwijzer de afbeelding van de persoon aan, zodat de groene knop Bellen wordt weergegeven. Klik op de pijl-omlaag en selecteer Contactnummer toevoegen....
  4. Selecteer het type nummer (Mobiel, Privé, Werk of Anders), kies de landcode uit het vlaggenmenu in de vervolgkeuzelijst en typ het nummer in het vak.
  5. Klik op Toevoegen. Het nummer wordt opgeslagen.

Het nieuwe telefoonnummer wordt toegevoegd aan het profiel van uw contactpersoon. U kunt dit op elk moment wijzigen. Klik hiertoe op de koppeling Bewerken naast het nummer (de koppeling Bewerken wordt alleen weergegeven naast nummers die u hebt ingevoerd).