Hoe beheer ik Skype-meldingen?

Om Skype-meldingen in of uit te schakelen...

• in Android: Tik op het menupictogram (drie verticale lijnen), tik op Instellingen > Meldingen en tik vervolgens op Meldingen om ze in of uit te schakelen.

• in iOS: Tik vanuit het startscherm op Instellingen (tandwielpictogram) > Meldingen en tik vervolgens op Meldingen toestaan om ze in of uit te schakelen.

• op de Mac: Ga naar Skype > Voorkeuren > Meldingen en vink vervolgens alle meldingtypen aan of uit.

• in Skype voor Windows 10: Selecteer Instellingen (tandwielpictogram) onder Instellingen voor meldingen en tik om elk type aan of uit te schakelen.

• in Web: Selecteer Instellingen (tandwielpictogram).

• in Windows desktop: Selecteer Extra > Opties > Meldingen en schakel vervolgens Skype voor Windows-bureaublad-meldingen in of uit.

Ja, u kunt bepalen voor welke gebeurtenissen u waarschuwingen ontvangt. Niet alle instellingen voor meldingen kunnen op alle platforms gewijzigd worden. U moet zich aanmelden bij Skype voor Windows-bureaublad of via een Mac-computer om een aantal daarvan te wijzigen, maar als ze eenmaal gewijzigd zijn, worden ze gesynchroniseerd en doorgevoerd op uw andere apparaten.

• op de Mac: Ga naar Skype > Voorkeuren > Meldingen en schakel elk type melding vervolgens in of uit.

• in Windows desktop: Selecteer Extra > Opties > Meldingen en vink elk type melding vervolgens aan of uit.

Er kunnen een paar redenen zijn waarom u geen meldingen ontvangt. Probeer het volgende:

• U ontvangt geen meldingen meer wanneer u zich afmeldt. Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet en dat u bent aangemeld.

• Controleer of meldingen nog steeds zijn ingeschakeld.

• Zorg ervoor dat u de meest recente versie van Skype gebruikt.

Op een mobiel apparaat?
    Als u nog steeds geen meldingen ontvangt als u vastgesteld heeft dat deze optie ingeschakeld is en u de meest recente versie van Skype gebruikt:

• Controleer of u Skype-meldingen niet hebt uitgeschakeld via uw apparaatinstellingen.
      Instellingen worden op elk apparaat anders beheerd. Als u niet zeker weet hoe u uw apparaatinstellingen kunt controleren, moet u wellicht de website van de fabrikant raadplegen.
    • Zorg ervoor dat u meldingen niet hebt uitgeschakeld voor een bepaalde chat:
      in Android: In het chatmenu kunt u zien dat meldingen uitgeschakeld zijn als u Meldingen uitschakelen ziet; tik erop om meldingen in te schakelen.

In iOS: Tik in de koptekst van de chat op Meldingen; meldingen worden uitgeschakeld als u Uitschakelen ziet; tik erop om meldingen weer in te schakelen.
    • Pushmeldingen testen:
      in Android: Tik via Instellingen op Pushmeldingen testen.

in iOS: Tik via Mijn info op Pushmeldingen controleren.

Als u tijdens het testen van pushmeldingen een foutmelding ontvangt, zorg er dan voor dat u verbinding heeft, bent aangemeld en meldingen ingeschakeld heeft in de app op uw apparaat, en dat deze handeling toegestaan is door het netwerk waarmee u verbonden bent.

Als u nog steeds geen meldingen ontvangt van bepaalde contactpersonen nadat u gecontroleerd heeft dat meldingen ingeschakeld zijn en u de meest recente versie van Skype gebruikt, betekent dit dat de verzender een verouderde versie gebruikt. Vraag hem/haar om de meest recente versie van Skype te installeren.

Als u de Skype-app sluit zonder eerst af te melden, kunt u nog steeds meldingen ontvangen. Als u deze meldingen niet meer wilt ontvangen, kunt u deze functie uitschakelen in uw instellingen of u afmelden voordat u de app sluit.

Wilt u meer informatie?
    Hoe kan ik mijn Skype-instellingen wijzigen?
    Hoe sluit ik Skype in Outlook.com?
    Hoe zet ik Skype-meldingen aan/uit in Excel, OneNote, PowerPoint of Word?