Hoe neem ik een schermafbeelding in Skype?

Een schermafbeelding is een foto die u van het scherm kunt nemen en opslaan op uw computer. Schermafbeeldingen zijn handig als u iemand exact wilt laten zien wat u zelf ziet op uw scherm - bijvoorbeeld bij het oplossen van problemen. Als u de schermafbeelding hebt opgeslagen, kunt u ze als bijlage van een e-mail naar anderen sturen.

Lees ons artikel een schermafbeelding maken voor meer informatie hierover.

Met deze veelgestelde vragen leggen we uit hoe u een schermafbeelding maakt op een computer met Windows, Mac en Linux.

Een schermafbeelding maken op Windows Desktop

1. Druk op het toetsenbord op de toets Print Screen (Prt Scr) om een schermafbeelding van het hele bureaublad te maken. Druk op Alt+Prt Scr om een schermafbeelding van een actief venster te maken.
  2. Klik op Start> All Programma’s/Programma’s> Accessories> Paint (klik in Windows 10 op Start, typ Paint en open de Paint-app).
  3. Druk op Ctrl+V om uw schermafbeelding in Paint te plakken.
  4. Klik in de menubalk op Bestand> Opslaan en geef aan waar u het bestand wilt opslaan. Onthoud waar u de afbeelding hebt opgeslagen, want u moet het bestand kunnen terugvinden om het als bijlage aan een e-mailbericht te koppelen.
  5. Voer een bestandsnaam in.
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Opslaan als het bestandstype JPEG.
  7. Klik op Opslaan.

Een schermafbeelding maken op Mac

Druk op uw toetsenbord op Command+Shift+4+spatiebalk en klik op het venster waarvan u een schermafbeelding wilt maken.

Gebruik de toetsencombinatie Command+Shift+3 om een schermafbeelding te maken van uw hele bureaublad. Gebruik de toetsencombinatie Command+Shift+4 om een schermafbeelding te maken van een deel van uw bureaublad. Er verschijnt een vizier. Klik en versleep de cursor om het gebied waarvan u een afbeelding wilt maken te selecteren. Laat de muisknop los om de schermafbeelding op te slaan.

De schermafbeelding wordt op uw bureaublad als in het formaat .png opgeslagen.

Een schermafbeelding maken op Linux

De makkelijkste manier om een schermafbeelding te maken is met de toets Print Screen (Prt Scr) op het toetsenbord. U kunt nu een afbeelding maakt die u in uw grafische software plakt en opslaat als bestand. Met de toets Prt Scr neemt u een schermafbeelding van het hele scherm. Druk op Alt+Prt Scr om een schermafbeelding van een actief venster te maken.

Belangrijk: Op sommige toetsenborden kan Prt Scr eruitzien als PRTSC, Print Scr of een andere afkorting. Er zijn ook toetsenborden waar de toets Print Screen helemaal niet voorkomt; u moet dan waarschijnlijk een toetsencombinatie gebruiken, zoals Function+Insert om een schermafbeelding te maken. Zie de gebruikershandleiding van het apparaat voor informatie over de juiste toets of toetsencombinatie.