Ik heb een probleem met mijn groepsvideogesprek...

Zorg er eerst voor dat iedereen binnen het gesprek de meest recente versie van Skype gebruikt - dit lost vaak de meeste problemen op.

Controleer dan of u voldoet aan de vereisten voor videogesprekken. Raadpleeg onderstaande informatie als u nog steeds problemen ondervindt.

Als iemand een mobiel apparaat gebruikt, heeft hij of zij mogelijk nog niet de optie om videostreams te verzenden of ontvangen. We zijn bezig deze functie te introduceren dus nog even geduld, het komt eraan.

Sommige apparaten of besturingssystemen ondersteunen groepsvideogesprekken niet. Controleer hier de systeemvereisten.

Ga na of u voldoende bandbreedte hebt voor een videogesprek. Als u een computer gebruikt, sluit dan alle applicaties die bandbreedte gebruiken of uw computer trager maken. Als u een mobiel apparaat gebruikt, sluit dan alle achtergrondapps en gebruik indien mogelijk WiFi in plaats van mobiele data.

Als iemand in het gesprek zijn of haar scherm deelt, schakel dit dan uit.

De computer die of het apparaat dat host is van het groepsgesprek, moet voldoende processorkracht en netwerkbandbreedte hebben voor het gesprek. Groepsgesprekken met veel mensen kunnen het hostapparaat te zwaar belasten en kwaliteitsproblemen veroorzaken. Zorg dat de host een sterk netwerk en een krachtige processor heeft of verminder het aantal personen in het gesprek.

Als het hostapparaat geen probleem vormt, is een slechte internetverbinding wellicht de oorzaak van het probleem. Raadpleeg onze handleiding voor het oplossen van verbindingsproblemen voor hulp.

Als de internetverbinding goed is en u nog steeds videoproblemen ondervindt, kunt u onze gids voor het oplossen van problemen raadplegen.

Houd er rekening mee dat u met maximaal 25 personen (24 plus uzelf) een groepsgesprek kunt voeren.

U heeft een beetje Skype-tegoed of een bestaand abonnement nodig om contacten met een mobiele of vaste telefoon aan een Skype-groepsgesprek toe te voegen.

Momenteel is het nog niet mogelijk om een groepsvideogesprek te starten of eraan deel te nemen in Skype voor Windows 10 en Windows 10 Mobile.

U kunt via de meeste IOS-apparaten een groepsvideogesprek starten en eraan deelnemen, behalve de volgende:

• iPhone 4 en lager
  • iPod Touch (4e generatie en lager)
  • iPad (1e generatie)

Hulp nodig bij het voeren van een videogesprek?