Wat kan ik doen als ik spamberichten of ongepaste gesprekken ontvang in Skype?

Terug naar zoekresultaten

U kunt zelf bepalen wie er contact met u op Skype kan opnemen door uw privacy-instellingen te wijzigen. Om hinderlijke gesprekken en ongewenste chatberichten te voorkomen, kunt u ervoor kiezen alleen contactpersonen in uw lijst toe te staan contact met u op te nemen en eventuele hinderlijke contacten te blokkeren en te rapporteren.

Klik hieronder op het platform dat u gebruikt voor meer informatie over het wijzigen van uw privacy-instellingen.

Om alleen mensen in uw lijst met contactpersonen toe te staan u te bellen of chatberichten te sturen:

1. Meld u aan bij Skype.
    2. Klik in de menubalk op de optie Extra en vervolgens op Opties.
    3. Klik in het scherm Opties op Privacy en vervolgens op Privacy-instellingen.
    4. Bij Gesprekken accepteren van... klikt u op het keuzerondje bij Alleen personen in mijn contactenlijst.
    5. U kunt ook op het keuzerondje klikken bij Alleen personen in mijn contactenlijst in de gedeeltes Automatisch video ontvangen en scherm delen met... en Chatberichten accepteren van....

Volg deze procedure om mensen die u overlast bezorgen te blokkeren en te rapporteren.

Om alleen mensen in uw lijst met contactpersonen toe te staan u te bellen of chatberichten te sturen:

1. Meld u aan bij Skype.
    2. Klik in de menubalk op Skype> Voorkeuren... en selecteer vervolgens Privacy.
    3. In het gedeelte Gesprekken accepteren van selecteert u Contactpersonen.
    4. In het gedeelte Berichten accepteren van selecteert u Contactpersonen.

Om mensen die u overlast bezorgen te blokkeren en te rapporteren:

1. Klik in de zijbalk met de rechtermuisknop op de persoon die u wilt blokkeren en selecteer Blokkeer [naam van contactpersoon]....Een berichtvak verschijnt met de vraag: ’Weet u zeker dat u [naam van contactpersoon] wilt blokkeren?'
    2. Vink Misbruik melden aan om Skype te helpen om mensen die misbruik plegen of spammen in de eerste fasen van hun activiteiten te blokkeren.
    3. Klik op Blokkeer.

Om alleen mensen in uw lijst met contactpersonen toe te staan u te bellen of chatberichten te sturen:

1. Meld u aan bij Skype.
    2. Klik op Instellingen.
    3. Klik op Privacy.
    4. Bij Oproepen toestaan van selecteert u Alleen contacten en bij Beeld en scherm delen toestaan van, selecteert u Alleen contacten.

Volg deze procedures om mensen die u overlast bezorgen te blokkeren en te rapporteren.