Wat moet ik doen als ik spamberichten of grof taalgebruik in Skype-gesprekken ontvang?

Door de privacyinstellingen te wijzigen, kunt u zelf bepalen wie contact met u kunnen opnemen op Skype. U voorkomt vervelende telefoontjes of ongewenste chatberichten door in te stellen dat u alleen contact wilt met uw eigen contactpersonen en u kunt contactpersonen die u lastig vallen rapporteren en blokkeren.

Klik hieronder op het platform dat u gebruikt voor meer informatie over het wijzigen van uw privacy-instellingen.

Instellen dat alleen mensen in uw contactenlijst u kunnen bellen of chatberichten sturen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Klik in de menubalk op Extra, en dan op Instellingen.
  3. Klik in het scherm Instellingen op Privacy, en vervolgens op Geavanceerde instellingen.
  4. Markeer onder Gesprekken accepteren van... het keuzerondje personen alleen in mijn contactpersonen.
  5. U kunt ook het keuzerondje alleen mijn contactpersonen onder Automatisch video ontvangen van en scherm delen met en Chatberichten accepteren van... markeren.

Om een kwaadwillende contactpersoon te blokkeren en te rapporteren, volgt u de procedure die hieronder wordt uitgelegd.

Instellen dat alleen mensen in uw contactenlijst u kunnen bellen of chatberichten sturen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Wijs met de muisaanwijzer de rechterbovenhoek van het scherm aan (of veeg vanaf de rechterkant op een aanraakscherm).
  3. Klik of tik op Instellingen.
  4. Klik of tik op Opties
  5. Ga naar Privacy.
  6. Kies Alleen mijn contactpersonen onder de opties Wie kan u bellen? en Wie kan u chatberichten sturen?.

Als u een contactpersoon die u lastig valt wilt blokkeren en rapporteren, volgt u de procedure zoals hier beschreven.

Instellen dat alleen mensen in uw contactenlijst u kunnen bellen of chatberichten sturen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Klik in de menubalk op Skype> Voorkeuren... en klik vervolgens op Privacy.
  3. In de sectie Toe oproepen toe van selecteert u Contacten.
  4. In de sectie Sta berichten toe van selecteert u Contacten.

Een contactpersoon die u lastigvalt blokkeren en rapporteren:

1. Klik met de rechtermuisknop in de zijbalk op de persoon die u wilt blokkeren en selecteer Blokkeer [naam van contactpersoon]...Er verschijnt een berichtvenster met de vraag 'Weet u zeker dat u [naam] wilt blokkeren?'
  2. Markeer de optie Meld misbruik door deze persoon om Skype te helpen mensen die anderen lastig vallen en spammen snel te blokkeren.
  3. Klik op Blokkeer.

Instellen dat alleen mensen in uw contactenlijst u kunnen bellen of chatberichten sturen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Privacy.
  4. Onder Oproepen toelaten van selecteert u Alleen contactpersonen en onder Video en schemdelen toelaten van selecteert u Alleen contactpersonen.

Om een kwaadwillende contactpersoon te blokkeren en te rapporteren, volgt u de procedures die hieronder worden uitgelegd.