Help Mac

Hoe beheer ik mijn gespreksgeschiedenis in Skype voor Mac?

In uw gespreksgeschiedenis staan alle chatberichten die u hebt gestuurd naar en ontvangen van uw contactpersonen of groepen, en ook details van alle oproepen die u kreeg op Skype.

Uw gesprekken worden gedurende een bepaalde periode, die u kunt instellen bij Instellingen voor geschiedenis. De afgelopen 30 dagen van uw gespreksgeschiedenis worden ook opgeslagen in de cloud, zodat u ze kunt openen als u zich op een ander apparaat bij Skype aanmeldt.

Lees hier hoe u uw chatgeschiedenis verwijdert of verbergt.

Door uw gespreksgeschiedenis bladeren:

1. In de zijbalk ziet u bij het deel Recent de nieuwe contactverzoeken, ongelezen gesprekken en gesprekken die u de afgelopen 12 uur had (u kunt aanpassen hoe lang chats in het deel Recent in uw instellingen blijven). Klik op de contactpersoon of groep waarvoor u de Gesprekgeschiedenis wilt bekijken.

Uw chatberichten en gespreksgeschiedenis met de contactpersoon of groep worden in het hoofdvenster weergegeven.
  2. Als u uw oudere gesprekken wilt zien, gaat u naar de zijbalk en klikt u op Geschiedenis.

3. Als u de persoon of groep waar u naar zoekt niet ziet, kunt y de naam invoeren in het vak Zoeken.

4. Als u zoekt naar een specifiek gesprek, kuntu een deel van het gesprek in het vak Zoeken invoeren en dan op Berichten zoeken klikken.

5. Alle berichten met het woord of woordgroep dat of die u hebt getypt, worden weergegeven aan de linkerkant. Klik op diegene die u wilt weergeven.

Als u een specifiek bericht binnen uw gespreksgeschiedenis met een contactpersoon of groep wilt zoeken, kunt u zoeken naar een specifiek woord of specifieke zin binnen het gesprek.

1. Selecteer het gesprek dat u wilt zoeken.
  2. Druk op Cmd + F op uw toetsenbord of selecteer Bewerken> Zoeken> Zoeken in the menubalk.
  3. Typ in het zoekvenster dat verschijnt het woord of de zin waar u naar zoekt. Als het aantal matches verschijnt, kunt u met de knoppen volgende en vorige bladeren door de zoekresultaten.

4. U kunt ook op het pictogram zoeken klikken en dan zoeken naar tekst die begint met specifiek woord of zin of een specifiek woord of zin bevat.

Als u een bericht leest, maar er later nog op wilt terugkomen, klikt u met de rechtermuisknop op het gesprek en kiest u Markeren als ongelezen. Het gesprek wordt oranje weergegeven in het tabblad Recent en verschijnt als melding in het Skype-pictogram in uw taakbalk als herinnering.

Instellingen voor lijst Recent

Gesprekken blijven in uw lijst Recent staan gedurende 12 uur nadat u ze hebt gelezen. Daarna verhuizen ze naar Geschiedenis – maar u kunt bepalen hoelang berichten in uw lijst Recent blijven staan.

1. Selecteer Skype> Voorkeuren... en dan Algemeen.
  2. Bij Gelezen conversaties verplaatsen naar Geschiedenis na: kiest u 12 uur, een dag of een week.

Gespreksgeschiedenis

Uw gespreksgeschiedenis wordt gedurende een bepaalde tijd opgeslagen op de harde schijf van uw computer.

Wijzigen hoe lang uw Skype-geschiedenis op uw computer wordt bewaard:

1. Selecteer Skype > Voorkeuren... en dan Privacy.
  2. Kies dan bij Chatgeschiedenis opslaan in de vervolgkeuzelijst Altijd, 1 jaar, 3 maanden, 1 maanden of Nooit.

De afgelopen 30 dagen van uw gespreksgeschiedenis worden opgeslagen in de cloud, zodat u ze kunt openen als u zich op een ander apparaat bij Skype aanmeldt.

Geschiedenis ouder dan 30 dagen wordt opgeslagen op uw harde schijf, overeenkomstig uw instellingen voor geschiedenis.

U kunt uw geschiedenis overbrengen van de ene computer naar de andere - bijvoorbeeld van een Mac naar een andere Mac of van een Mac naar een Windows-computer. Kopieer daarvoor uw map Skype-naam van de ene naar de andere computer.

Gespreksgeschiedenis overbrengen:

1. Open de zoekfunctie en ga naar ~/Library/Application Support/Skype/.
    • Het “~” teken verwijst naar uw basismap. U vindt uw basismap met Finder; selecteer in het hoofdmenu Ga> Thuismap of druk op de toetsen Command (Apple) + Shift+H.
  2. Kopieer de map met uw Skype-naam en sla ze op een extern station op.
  3. Installeer Skype op uw nieuwe computer, meld u aan om de nodige map aan te maken. Meld u dan weer af bij Skype.
  4. Vervang de map met uw Skype-naam door de map die u hebt opgeslagen in stap 2.
  5. Meld u aan bij Skype. Uw chatgeschiedenis verschijnt als u door uw gesprekken bladert.