Ik ben mijn gebruikersnaam of wachtwoord vergeten

Als u uw gebruikersnaam en/of wachtwoord bent vergeten, kunnen wij u weer op weg helpen. De stappen voor herstel van uw account zijn afhankelijk van hoe u zich bij Skype aanmeldt.

Hoe meldt u zich aan bij Skype?

Als u een gebruikersnaam (zonder het symbool @) en wachtwoord gebruikt, meldt u zich aan met een Skype-naam.

Als u een e-mailadres en wachtwoord gebruikt (hetzelfde wachtwoord als voor andere Microsoft-apparaten of -services), meldt u zich aan met een Microsoft-account.

Als u uw e-mailadres/telefoonnummer en wachtwoord voor Facebook gebruikt, meldt u zich aan met uw Facebook-account.

Kies een van de onderstaande opties om uw gebruikersnaam en/of wachtwoord te herstellen.

Als u uw Skype-naam wilt herstellen of uw wachtwoord opnieuw wilt instellen, moet u weten wat uw geregistreerde e-mailadres is. Dit is waarschijnlijk het e-mailadres dat u gebruikte toen u zich voor het eerst bij Skype aanmeldde. Als u niet meer weet wat uw e-mailadres is of als u er geen toegang meer toe hebt, raadpleegt u onze handleiding voor het achterhalen van uw geregistreerde e-mailadres voordat u de onderstaande stappen uitvoert.

1. Ga naar Problemen met aanmelden?
  2. Voer uw geregistreerde e-mailadres in en klik op E-mail verzenden. We sturen u een e-mailbericht met een tijdelijke code. De code is slechts drie uur geldig. Als u het e-mailbericht niet kunt vinden, controleert u de mappen met ongewenste e-mail.
  3. Klik op de koppeling in de e-mail die u van ons hebt ontvangen:

E-mail met link voor herstel

Als de koppeling niet werkt, kopieert u de code in de e-mail en klikt u op Code invoeren op de webpagina (of ga er rechtstreeks naartoe). Plak vervolgens de code in het veld en klik op Verzenden:

Voer de herstelcode in
  4. Alle Skype-accounts die aan dat e-mailadres zijn gekoppeld, worden weergegeven:

Hersteldetails

Als u uw Skype-naam bent vergeten, vindt u deze direct onder uw naam. Noteer deze, zodat u zich op uw computer of mobiele apparaat bij Skype kunt aanmelden. Als u zich op skype.com bij uw account wilt aanmelden, kiest u het account en klikt u op Aanmelden.

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kiest u het account en klikt u op Reset uw wachtwoord. We helpen u bij het maken van een nieuw wachtwoord.

Als in het geselecteerde account de knop Reset Microsoft-wachtwoord staat, kunt u zich mogelijk met uw Microsoft-account bij Skype aanmelden zonder uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Probeer eerst of u zich met de gegevens van uw Microsoft-account kunt aanmelden (zie hieronder).

Als u problemen ondervindt bij het aanmelden bij Skype met uw Microsoft-account (een e-mailadres en wachtwoord):

1. Controleer of het aanmeldingsscherm er zo uitziet:

Aanmeldscherm Microsoft-account

Als dit niet het geval is, kunt u naar dat scherm gaan door op Aanmelden met een ander account te klikken (zie hieronder). Klik vervolgens op Microsoft-account:

Ga naar het Microsoft-account aanmeldscherm
  2. Als het juiste scherm wordt weergegeven en u zich nog steeds niet met de gegevens van uw Microsoft-account kunt aanmelden, gaat u naar de pagina Wachtwoord van Microsoft-account opnieuw instellen. We helpen u bij het opnieuw instellen van uw wachtwoord en de beveiligingsgegevens.

Als u zich bij Skype aanmeldt met uw aanmeldingsgegevens van Facebook (een e-mailadres of telefoonnummer en een wachtwoord) en u uw wachtwoord bent vergeten, gaat u naar deze Facebook-pagina om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Skype is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.