Ik ondervind problemen met het delen van mijn scherm...

Op uw computer en op sommige tabletversies van Skype hebt u de optie om schermen te delen met andere Skype-gebruikers. U kunt bijvoorbeeld presentaties laten zien, vrienden en familie foto's tonen zonder deze naar ze toe te sturen of iemand laten zien hoe iets op uw pc werkt.

Het kan echter voorkomen dat het delen van uw scherm problematisch is. Klik hieronder op het probleem dat u ondervindt om een oplossing te vinden.

Meer informatie voor het delen van uw scherm.

U moet een spraak- of videoverbinding hebben met de persoon met wie u uw scherm wilt delen. Als dat niet het geval is, kunt u uw scherm niet delen (oftewel, u kunt geen schermen delen tijdens een chatsessie).

Zorg dat u en de persoon met wie u uw scherm deelt een Skype-versie gebruiken die het delen van schermen ondersteunt. Download de nieuwste versie van Skype.

Controleer of u voldoende bandbreedte hebt om uw scherm te delen en sluit alle toepassingen die mogelijk ook bandbreedte gebruiken of de computer trager maken. Dat zijn bijvoorbeeld toepassingen voor muziekstreaming, zoals Spotify, of bestandsdeling, zoals iTunes.

Als de persoon met wie u uw scherm deelt een oudere versie van Skype gebruikt, kan hij mogelijk wel uw scherm zien, maar niet zijn eigen scherm met u delen. Raad deze contactpersoon aan om de meest recente versie van Skype te gebruiken.

Controleer of de persoon met wie u uw scherm deelt een oudere Skype-versie gebruikt dan u. Raad deze contactpersoon aan om de meest recente versie van Skype te gebruiken.