Mijn Skype-account is gedeactiveerd of gehackt

Als u denkt dat uw account is gedeactiveerd, is overgenomen (gehackt) of niet meer veilig is, kunt u stappen ondernemen om weer toegang te krijgen tot uw account. Als uw account is gedeactiveerd, laten wij u dat gewoonlijk via e-mail weten. Als uw account is gehackt, valt u waarschijnlijk verdacht gedrag op en kunt u zich mogelijk niet aanmelden.

Uw account wordt in de volgende omstandigheden tijdelijk gedeactiveerd:

• Als we ongebruikelijke activiteiten waarnemen, zoals aanzienlijke verschillen in het gebruik van uw Skype-tegoed of -abonnement, die doen vermoeden dat iemand anders het beheer heeft overgenomen.

• Als u bezwaar maakt tegen een betaling (of restitutie aanvraagt voor een betaling), aangezien dit erop duidt dat er een probleem is met uw betaalwijze of uw account.

• Als er sprake is van schending van de gebruiksvoorwaarden van Skype.

Hier leest u wat u moet doen als u problemen hebt met het aanmelden bij Skype, u van ons een e-mail ontvangt of er een foutbericht wordt weergegeven in Skype waarin staat dat uw account is gedeactiveerd of geblokkeerd.

Ik kan me aanmelden bij mijn account

Als u zich op uw account kunt aanmelden maar geen gebruik kunt maken van betaalservices (als u bijvoorbeeld geen telefoongesprek kunt starten met uw Skype-krediet of een abonnement), moet u uw account herstellen:

1. Ga hiervoor naar de herstelpagina van uw account.
  2. Volg de stappen om uw account te herstellen.

Als u problemen ondervindt bij het herstellen van uw account, ga dan naar de pagina ondersteuning vragen (men zal uw aanmeldingsgegevens vragen als u nog niet bent aangemeld) om contact op te nemen met het team klantenservice.

Ik kan me niet aanmelden bij mijn account

Als u zich niet kunt aanmelden bij uw account, moet u uw identiteit verifiëren met behulp van het formulier voor accountherstel.
Zodra we uw gegevens hebben ontvangen, controleren we alles en nemen we zo snel mogelijk contact met u op. Als uw identiteit niet kan worden geverifieerd, moet u mogelijk enkele aanvullende vragen beantwoorden. In dit geval nemen wij via e-mail contact met u op. *

Als u de aanvraag voor accountherstel niet kunt voltooien, moet u contact opnemen met onze klantenservice.
Als uw Microsoft-account is gedeactiveerd, kunt u zich aanmelden om het te deblokkeren.

*E-mails van Skype kunnen worden doorgestuurd naar andere mappen (bijvoorbeeld de map Ongewenste e-mail van Outlook, de map Sociaal van Gmail of de map Bulk van Yahoo! Mail). Controleer deze mappen als u een e-mail van Skype verwacht en deze nog niet hebt ontvangen.

Als u vermoedt dat er verdachte activiteiten in uw Skype-account plaatsvinden, moet u dat bij ons melden. In dat geval nemen we gepaste maatregelen om verdere schadelijke activiteiten te voorkomen en u te helpen uw account te beveiligen.

Tekenen die erop wijzen dat uw account is gehackt

• Onverwachte betalingen via uw account.

• U kunt zich niet aanmelden met een bekend wachtwoord.

• Onbekende contactpersonen of gesprekken verschijnen in uw lijst met contactpersonen of de lijst met recente gesprekken.

• Oproepen in uw account die u niet herkent of niet zelf hebt gevoerd.

• Onverwachte berichten die via uw account worden verzonden naar bekende contactpersonen.

• Een hoger of lager Skype-tegoed.

Als uw account is gehackt

Als u vermoedt dat uw account niet meer veilig is of als u zich niet kunt aanmelden, moet u het volgende doen:

1. Voer de antivirusbeveiliging van uw computer uit om schadelijke software of virussen te verwijderen.

2. Stel uw Skype-wachtwoord opnieuw in (als u zich aanmeldt met een Skype-account) of wijzig uw Microsoft-wachtwoord (als u zich aanmeldt met een Microsoft-account). Kies een sterk, uniek wachtwoord. U moet weten met welk e-mailadres u zich hebt geregistreerd om uw Skype-wachtwoord opnieuw in te kunnen stellen. Als u niet weet welk e-mailadres u hebt gebruikt om uw account te registreren of als u er geen toegang toe hebt, kunnen wij u helpen.

Als u het wachtwoord niet opnieuw kunt instellen, moet u contact opnemen met onze klantenservice. U moet uw identiteit verifiëren voordat wij uw account kunnen herstellen.

Ga voor meer informatie over online beveiliging, veiligheid en privacy naar ons beveiligingscentrum.