Hoe werk ik mijn Windows Firewall-instellingen bij nadat ik Skype opnieuw heb geïnstalleerd of een upgrade heb uitgevoerd?

Het opnieuw installeren of upgraden van Skype kan ertoe leiden dat de firewall-instellingen niet meer kloppen. Dit kan invloed hebben op de kwaliteit van uw audiogesprekken.

Als u Windows Firewall gebruikt, volgt u de onderstaande instructies om de firewall opnieuw in te stellen. Als u Windows Firewall niet gebruik, moet u controleren of er geen uitzonderingen worden toegestaan en dat Skype niet in een lijst met uitzonderingen voor uw firewall staat. Raadpleeg de documentatie bij uw firewall-programma als u niet zeker weet hoe u dit doet.

Meer informatie over Skype en firewalls.

Windows Firewall in Windows XP bijwerken

Instellingen van Windows Firewall in Windows XP bijwerken:

1. Sluit Skype af.
  2. Klik op Start> Configuratiescherm en dubbelklik op Windows Firewall.
  3. Zorg dat Geen uitzonderingen toestaan niet is gemarkeerd.

4. Selecteer het tabblad Uitzonderingen.
  5. Als Skype wordt weergegeven in de lijst Programma's en services, markeert u het en klikt u op Verwijderen.

6. Wordt u gevraagd de verwijdering te bevestigen, dan klikt u op Ja.
  7. Klik op OK.
  8. Meld u aan bij Skype. Wanneer Windows Firewall vraagt of u Skype wilt blokkeren, klikt u op Blokkering opheffen.

9. Voer een testgesprek.

Windows Firewall in Windows Vista en Windows 7 bijwerken

Instellingen van Windows Firewall in Windows Vista en Windows 7 bijwerken:

1. Sluit Skype af.
  2. Klik op Start> Configuratiescherm.
  3. Voor Windows Vista: Klik op Systeembeheer en Windows Firewall met geavanceerde beveiliging.
    Voor Windows 7: Klik op Systeem en beveiliging. Klik op Windows Firewall en op Geavanceerde instellingen.
  4. Selecteer en klik met de rechtermuisknop op Regels voor binnenkomende verbindingen en selecteer Nieuwe regel om de Wizard Nieuwe regel voor binnenkomende verbindingen weer te geven.

5. Selecteer Programma en klik op Volgende.
  6. Selecteer Dit programmapad en klik op Bladeren.
  7. Ga naar de volgende map, selecteer het bestand Skype.exe en klik op Openen.

C:/Program Files/Skype/Phone/

8. Klik op Volgende, markeer het keuzerondje De verbinding toestaan en klik op Volgende.
  9. Controleer of de selectievakjes Domein, Privé en Openbaar gemarkeerd zijn en klik op Volgende.
  10. Typ in het veld Naam de tekst Regels voor Skype.
  11. Klik op Voltooien. De nieuwe regel voor binnenkomende verbindingen wordt nu weergegeven in de lijst.

12. Klik met de rechtermuisknop Regels voor uitgaande verbindingen en selecteer Nieuwe regel om de Wizard Nieuwe regel voor uitgaande verbindingen weer te geven.
  13. Herhaal de stappen 5 tot en met 11 om een nieuwe regel voor uitgaande Skype-verbindingen te maken.
  14. Start de computer opnieuw op.
  15. Meld u aan bij Skype en start een testgesprek.