Help Linux

Hoe verstuur ik chatberichten in Skype voor Linux?

Een chatbericht verzenden:

1. Selecteer in de contactenlijst de persoon aan wie u een chatbericht wilt sturen.
  2. Klik op Het chatpictogram. om een chatvenster te openen.

Het chatpictogram om een chatsessie te starten met een geselecteerde contactpersoon.

3. Voer uw bericht in en druk op Enter.

Een bericht in het chatvenster.

4. Als u een antwoord ontvangt, wordt deze weergegeven in het chatvenster.

Het bericht en een antwoord in het chatvenster.

Als iemand u een chatbericht stuurt terwijl het chatvenster niet in beeld is, wordt er een oranje cijfer weergegeven in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster van Skype.

Een oranje stip met een getal dat het aantal ongelezen berichten weergeeft in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster van Skype.

Klik op het oranje cijfer om het chatvenster te openen en het bericht weer te geven.

Andere dingen die u in een chatvenster kunt doen worden in de onderstaande tabel beschreven.

Pictogram Beschrijving
Het belpictogram. De contactpersoon bellen.
Het plusteken. Mensen toevoegen aan een groepschatgesprek of bestanden verzenden.
Het geschiedenispictogram. Vorige berichten uit de chatsessie laden.
Het emoticon-pictogram. Gebruik een emoticon in uw chatbericht.
Het zoekpictogram. Een bepaald woord of woordgroep zoeken in een chatgesprek.
Het pictogram voor minimaliseren. Leden van de chatsessie weergegeven.

Als uw contactpersonen offline Het statuspictogram Offline. zijn, kunt u ze een sms sturen of bellen op hun mobiele of vaste nummer. U hebt alleen maar wat Skypetegoed of een maandabonnement nodig.