Help Linux

Hoe pas ik de geluidsinstellingen op mijn computer en in Skype voor Linux aan?

Dit artikel is ook beschikbaar voor:

In de meeste gevallen kunt u Skype gebruiken zodra het is geïnstalleerd. We raden u af uw geluidsinstellingen te wijzigen, tenzij u tegen een probleem met Skype aanloopt. Toch is het mogelijk dat uw geluidssysteem niet compatibel is met Skype. In dat geval moet u de geluidsinstellingen configureren zodat het werkt met Skype.

Skype voor Linux ondersteunt de geluidssystemen PulseAudio en ALSA. Vanaf versie 4.3 wordt het geluidssysteem van ALSA niet langer ondersteund zonder PulseAudio.

PulseAudio met Skype gebruiken:

1. Download en installeer het pakket pavucontrol. Dit kan rechtstreeks vanaf de website*, maar u kunt het pakket ook binnen het Ubuntu Softwarecentrum downloaden (als u een Ubuntu-distro gebruikt).
    1. Selecteer in Ubuntu Toepassingen> Ubuntu Softwarecentrum.
    2. Selecteer in het navigatievenster aan de linkerkant Software downloaden> Geleverd door Ubuntu.
    3. Zoek PulseAudio Volume Control in het Softwarecentrum en klik erop om deze te selecteren.
    4. Klik op Installeren.
    * Skype is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.
  2. Open PulseAudio Volume Control en controleer bij de instellingen van de audiomixer of de microfoon/opname-input voor uw microfoon is ingeschakeld.

Controleer of de hardware-instellingen op de tabbladen Input en Output correct zijn.

3. Controleer of Skype PulseAudio gebruikt:
    1. Meld u aan bij Skype.
    2. Klik op Hoofdmenu in de linkerbenedenhoek van de toepassing en selecteer Opties> Geluidsapparaten.

3. Maak een testgesprek.

Als u de PulseAudio-instellingen moet aanpassen, klikt u op PulseAudio Volume Control openen om pavucontrol opnieuw te openen en zonodig te veranderen. Wanneer u klaar bent, klikt u op Afspelen om te controleren of alles klopt.