Hoe verwijder ik het bestand shared.xml?

Skype maakt gebruik van een configuratiebestand genaamd shared.xml. In bepaalde situaties kan het handig zijn om dit bestand te verwijderen.

Tenzij de klantenservice van Skype u dit heeft gevraagd, moet u dit bestand niet verwijderen.

Het bestand shared.xml van het bureaublad van Windows verwijderen

1. Zorg ervoor dat Skype niet actief is.
  2. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de toets R op het toetsenbord.
  3. Typ "%appdata%\skype" in het venster Uitvoeren en klik op OK.

4. Zoek en verwijder het bestand shared.xml. Als de bestandsextensies niet op uw computer worden weergegeven, heeft het bestand de naam shared.

Als u het bestand niet kunt vinden:

1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de toets R op het toetsenbord.
  2. Typ control folders en klik op OK.
  3. Selecteer op het tabblad Weergave de optie Verborgen bestanden, mappen of stations weergeven en klik op OK.

4. Volg de bovenstaande instructies om het bestand shared.xml te zoeken en te verwijderen.

Het bestand shared.xml op een Mac verwijderen

1. Sluit Skype af en klik op de menubalk op Ga> Ga naar map.
  2. Typ ~/Bibliotheek/Application Support/Skype/ in het vak en klik op Ga.
  3. Verwijder het bestand met de naam shared.xml en meld u vervolgens aan bij Skype.