Help Mac

Hoe beheer ik mijn privacy-instellingen in Skype voor Mac OS X?

Met de privacy-instellingen van Skype stelt u in wie contact met u mag opnemen op Skype; de instellingen helpen u ook bij het beheer van uw gespreksgeschiedenis en geblokkeerde contactpersonen.

Meer informatie over uw online privacy en beveiliging.

Bepalen wie er via Skype contact met u kan opnemen

Als u Skype voor het eerst hebt gedownload, kunnen standaard alleen de mensen in uw contactenlijst uw profielafbeelding zien en hun scherm en video met u delen. Iedereen die u zoekt kan u echter bellen of met u chatten. U kunt deze instellingen op elk gewenst moment wijzigen.

Privacy-instellingen wijzigen:

1 Meld u aan bij Skype.
2

Klik in de menubalk op Skype > Voorkeuren... en selecteer Privacy.

Voorkeuren onder Skype

Het venster Privacy wordt weergegeven.

3

Stel in wie uw profielafbeelding mag zien. Bij Toon mijn afbeelding aan kunt u kiezen uit Iedereen of Contacten.

De optie Contacten in de lijst naast Toon mijn afbeelding aan, in het venster Privacy.
 

4

Stel in wie een Skype-naar-Skype-gesprek met u mag voeren. Bij Sta oproepen toe van kunt u kiezen uit Iedereen of Contacten.

Venster Privacy met de optie Contacten bij Sta oproepen toe van.
 

5

Stel in wie u mag bellen op uw Skype-nummer. Bij Ontvang oproepen op mijn Skype-nummer van kunt u kiezen uit Iedereen, Bekende nummers of Contacten.

Venster Privacy met de optie Iedereen bij Ontvang oproepen op mijn Skype-nummer van

Met de optie Iedereen kan iedereen u bellen. De optie Bekende nummers verwijst naar nummers die niet geheim worden gehouden. Met de optie Contacten geeft u mensen die een nummer in uw contactenlijst hebben opgeslagen toestemming u te bellen.

U kunt een Skype-nummer kopen als u wat Skypetegoed hebt. Meer informatie over Skype-nummers.

6

Stel in welke personen u een video mogen sturen en hun scherm met u mogen delen Bij Sta delen van video en scherm toe van kunt u kiezen uit Niemand, Contacten of Iedereen.

Venster Privacy met de optie Contacten bij Sta delen van video en scherm toe van.
 

7

Stel in van wie u chatberichten kunt ontvangen. Bij Sta berichten toe van kunt u kiezen uit Iedereen of Contacten.

Venster Privacy met de optie Contacten bij Sta berichten toe van.
 

Meer informatie over wie uw profielgegevens mag zien.

Uw chathistorie beheren

Uw chathistorie wordt 30 dagen bewaard in de Skype-cloud, maar u kunt zelf instellen hoe lang u de gesprekken op uw computer bewaart, of u kunt alles verwijderen.

1 Meld u aan bij Skype.
2

Klik in de menubalk op Skype > Voorkeuren... en selecteer Privacy. Het venster Privacy wordt weergegeven.

3

Bij Bewaar chathistorie stelt u met de vervolgkeuzelijst in hoe lang u de chathistorie op uw apparaat wilt bewaren.

Venster Privacy met de optie Eeuwig in de lijst naast Bewaar chathistorie

U kunt kiezen uit Nooit, 1 maand, 3 maanden, 1 jaar of Eeuwig.

4

Als u uw chathistorie wilt verwijderen, klikt u op Verwijder alle chathistorie. Hiermee verwijdert u de complete geschiedenis van uw apparaat, inclusief chatberichten, Skype-gesprekken, voicemails, videoberichten, verzonden en ontvangen bestanden, en sms-berichten. Hebt u uw chathistorie eenmaal verwijderd, dan kunt u deze niet herstellen.

Contactpersonen blokkeren

1 Meld u aan bij Skype.
2

Klik in de zijbalk op Contacten en dan rechts op Skype. Zoek de persoon die u wilt blokkeren in uw lijst met contactpersonen.

Ga naar de lijst met Skype-contacten
 

3

Klik met de rechtermuisknop op de contactpersoon die u wilt blokkeren en selecteer Blokkeer [naam van contactpersoon].

Blokkeer contactpersoon uit de lijst met contactpersonen
 

4

U kunt een contactpersoon die u lastig valt aangeven bij Skype door het selectievakje Meld misbruik door deze persoon te markeren.

De optie Meld misbruik door deze persoon
 

5

Klik op Blokkeer. De contactpersoon wordt verwijderd uit uw lijst met contactpersonen en kan geen contact meer met u opnemen.

Contactpersonen deblokkeren

1 Meld u aan bij Skype.
2

Klik in de menubalk op Skype > Voorkeuren... en selecteer Privacy.

3

Klik op Beheer geblokkeerde gebruikers....

Geblokkeerde gebruikers: Beheer geblokkeerde gebruikers in het venster Privacy
 

4

In het vak Geblokkeerde gebruikers klikt u op de contactpersoon die u wilt deblokkeren en vervolgens op Deblokkeer.

Selecteer de contactpersoon waarvan u de blokkering wilt opheffen

De contactpersoon wordt weer toegevoegd aan uw lijst met contactpersonen en kan weer contact met u opnemen.

Uw status op internet tonen

Als er een oude Skype-knop op uw website staat, kunt u uw status weergeven, zodat iedereen op internet via Skype contact met u kan opnemen.

1 Meld u aan bij Skype.
2

Klik in de menubalk op Skype > Voorkeuren... en selecteer Privacy.

3

Markeer onder aan het venster Privacy het selectievakje Toon mijn status op het web.

Het selectievakje Toon mijn status op het web in het venster Privacy.
 

Belangrijk: de verouderde Skype-knoppen die uw Skype-status weergeven, worden niet langer ondersteund.

Ga naar het gedeelte met de nieuwe Skype-knoppen om uw eigen aangepaste knop voor uw website of toepassing op te halen.

Ga voor meer informatie over online beveiliging, veiligheid en privacy naar ons Beveiligingscentrum.

Was dit een nuttig artikel?

Ja Nee

Laat ons weten waarom wij u vandaag niet konden helpen

Belangrijk : Voer geen persoonlijke gegevens (zoals uw Skypenaam, e-mailadres, Microsoft-account, wachtwoord, echte naam of telefoonnummer) in het veld hierboven in.

Vraag het de community

Bekijk wat er wordt gezegd over "Beveiliging en geblokkeerde accounts" in de Skype-community.

Doe mee met het gesprek

Videohandleidingen

Ontdek Skype met deze stapsgewijze videohandleidingen

Hebt u meer hulp nodig? Het ondersteuningsteam helpt je graag. Stel hier je vraag