Help Linux

Contactpersonen toevoegen (Linux)

U kunt vrienden die Skype gebruiken eenvoudig vinden en toevoegen aan uw lijst met contactpersonen.

Als u uw vrienden hebt toegevoegd als contactpersonen, kunt u met ze praten via gratis Skype-naar-Skype-gesprekken en videogesprekken en kunt u chatberichten en bestanden naar ze sturen.

Als u zich met uw Microsoft-account aanmeldt bij Skype voor Linux verschijnen uw Messenger-vrienden automatisch in uw contactenlijst en kunt u ze bellen en chatberichten naar ze sturen, net als met uw Skype-contacten.

Een contactpersoon toevoegen

1

Klik op het pictogram contactpersoon toevoegen in de linkerbenedenhoek van het Skype-venster.

Het pictogram contactpersoon toevoegen in het Skype-venster.

2

Voer e-mailadres, telefoonnummer, volledige naam of Skypenaam van de persoon die u wilt toevoegen in en klik op Zoeken.

Het zoekvak met de naam van de persoon die u wilt toevoegen als contactpersoon.

U kunt uw zoekopdracht verfijnen door extra details toe te voegen, zoals land/regio, leeftijdscategorie, geslacht of taal.

3

Als de persoon die u wilt toevoegen in de zoekresultaten staat, selecteert u ze en klikt u op Contactpersoon toevoegen.

De persoon die u wilt toevoegen is geselecteerd in de lijst met zoekresultaten.

Voor meer informatie over een persoon in de zoekresultaten, klikt u op het blauwe informatiepictogram.

4

Stuur een contactverzoek aan de persoon die u wilt toevoegen als contactpersoon. Typ wat tekst om uzelf te introduceren en klik op Contactverzoek sturen.

De persoon wordt toegevoegd aan uw lijst met contactpersonen, maar met de status Offline. Als deze persoon uw verzoek accepteert kunt u de juiste status zien, bellen, videobellen en chatberichten sturen en bestanden sturen.

Meer informatie over het ordenen van contactpersonen.