Waarom krijg ik de foutcode 1618 van Windows Installer wanneer ik Skype installeer?

Terug naar zoekresultaten

Windows Installer-foutcode 1618 wordt weergegeven wanneer u probeert meer dan één programma tegelijk te installeren. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als u Skype installeert terwijl er Windows-updates worden geïnstalleerd.

U kunt het probleem oplossen door voordat u Skype gaat installeren te controleren of er andere programma's worden geïnstalleerd. Als er Windows-updates worden geïnstalleerd, kunt u wachten tot de installatie is voltooid of het Microsoft Installer-proces handmatig afbreken. Als dat niet werkt, start u de computer opnieuw en probeert u het nogmaals.

Het Microsoft Installer-proces handmatig beëindigen:

1. Druk op Ctrl+Alt+Del en start Taakbeheer.
    2. Selecteer op het tabblad Processen het proces MSIEXEC.EXE.
    3. Klik op Proces beëindigen.
    4. Installeer Skype.
    Meer informatie over foutcodes van Microsoft Installer*.

*Skype is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.