Hoe verwijder ik Skype van de Windows-taakbalk?

Wanneer u bent aangemeld bij Skype, wordt het Skype-logo weergegeven op de Windows-taakbalk. Het statuspictogram van Skype wordt ook weergegeven in het systeemvak onder aan uw scherm.

Als u het Skype-venster sluit, worden het Skype-logo en het statuspictogram nog steeds weergegeven in de Windows-taakbalk en het systeemvak.

1. Selecteer Geavanceerd> Geavanceerde instellingen.
  2. Schakel het selectievakje bij Skype in de taakbalk tonen zolang ik ben aangemeld uit.
  3. Klik op Opslaan.

Nu behoort Skype niet meer op de Windows-taakbalk te worden weergegeven wanneer u het toepassingsvenster sluit. Als u het toch nog ziet, moet u wellicht de programma-eigenschappen wijzigen. Dit werkt zo:

1. Klik op het menu Start.
  2. In Windows 7/Vista: Selecteer Computer.
    In Windows XP: Selecteer Deze computer.
  3. Open Lokale schijf (C:)
  4. In Windows 7/Vista: Selecteer Program Files(x86).
    In Windows XP: Selecteer Program Files.
  5. Zoek en open de map met de naam Skype.
  6. Open Phone.
  7. Klik met de rechtermuisknop op Skype.exe en selecteer Eigenschappen.
  8. Schakel op het tabblad Compatibiliteit het selectievakje bij Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor: uit.