Hoe maak ik een foto?

U kunt met uw webcam foto's van uzelf maken, ze bewerken en vervolgens opslaan als uw profielafbeelding. U kunt tijdens een videogesprek ook foto's van andere mensen nemen en deze aan anderen verzenden.

De optie Een foto maken is dezelfde als de optie Foto in sommige oudere versies van Skype.

Deze veelgestelde vragen laten zien hoe u:

Een foto van uzelf maken

Foto's van uzelf maken:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Klik in de menubalk op Extra> Instellingen...
  3. Klik op Video-instellingen in het scherm Instellingen. Als u een webcam hebt aangesloten, ziet u het bewegende beeld van uw webcam.

Als u meerdere webcams op uw computer hebt aangesloten, kunt u een andere webcam selecteren in de vervolgkeuzelijst.

Klik indien nodig op Webcam instellingen om de instellingen voor video-opname aan te passen, zoals scherpte, helderheid en contrast.

4. Klik op Uw profielafbeelding aanpassen.
  5. Er wordt een venster weergegeven met het beeld van uw webcam. Wanneer u klaar bent, klikt u op Een foto maken.
  6. Selecteer welk deel van de afbeelding u wilt gebruiken door deze met de cursor naar de gewenste positie te slepen. U kunt het formaat van de afbeelding aanpassen met de schuifregelaar eronder.
  7. Klik op Deze afbeelding gebruiken en klik vervolgens op Opslaan. De afbeelding die u zojuist hebt gemaakt, wordt uw profielafbeelding.

Een foto van iemand anders maken

Een foto van een andere persoon maken:

1. Voer een videogesprek.
  2. Als u een foto wilt maken, klikt u in het gespreksvenster op de knop + en vervolgens op Een foto maken.

De Fotogalerij wordt automatisch weergegeven.

3. Blader met de knoppen links en rechts langs de andere foto's die u hebt gemaakt of klik op Galerij voor een lijst van alle foto's.

U kunt uw fotobestanden in Windows Verkenner weergeven door te klikken op Ga naar.

Klik op Delen en selecteer een contactpersoon om de foto naar de persoon met wie u belt of naar een andere Skype-contactpersoon te sturen.

Een foto gebruiken als uw profielafbeelding

Als u een afbeelding hebt gemaakt, kunt u deze gebruiken als uw profielafbeelding:

1. Klik in de menubalk op Skype> Profiel> Afbeelding wijzigen...
  2. Klik op Bladeren...
  3. Selecteer de afbeelding die u wilt gebruiken en klik op Openen.
  4. Klik op Deze afbeelding gebruiken om de afbeelding in te stellen als uw profielafbeelding.

Uw foto zoeken in Windows Verkenner

Standaard worden foto's die in Skype worden gemaakt opgeslagen op de volgende locaties.

Windows 8/8.1 C:\Users\\Pictures
Windows Vista en Windows 7 C:\Users\\AppData\Roaming\Skype\Pictures
Windows XP C:\Documents and Settings\\Application Data\Skype\Pictures

Hierbij is uw Windows-gebruikersnaam en is uw Skypenaam of Microsoft-accountnaam (in dat geval begint uw naam met live#).