Hoe vind ik mijn weg in Skype voor Windows-bureaublad?

Terug naar zoekresultaten

Om Skype te openen dubbelklikt u op het Skype-pictogram op uw bureaublad (of kiest u dit uit het menu Start van Windows) en meldt u zich aan met de e-mailgegevens van uw Skype- of Microsoft-account.

Bekijk deze korte video om te leren hoe u de app kunt gebruiken, en in een mum van tijd kunt u uw vrienden bellen of een bericht sturen.

Wilt u meer informatie over waar alles te vinden is? Hieronder hebben we alles op een rijtje gezet en uitgelegd.

A. Naam

• Als u zich hebt aangemeld met een Skype-naam, wordt deze hier getoond.
    • Als u zich hebt aangemeld met uw Microsoft-account, wordt het e-mailadres van uw Microsoft-account weergegeven.

B. Menubalk - Bevat alle opties die u helpen om Skype optimaal te benutten.

C. Naam en status - U kunt indien gewenst uw Skype-status en weergavenaam wijzigen.

• Klik op het statuspictogram (rechtsonder in uw profielfoto) om uw status te wijzigen.
    • Klik op uw schermnaam om toegang te krijgen tot uw profiel, waar u uw profielfoto, stemmingsbericht en meer kunt wijzigen.

D. Skype-werkbalk - Hier kunt u gemakkelijk de meest gebruikte Skype-functies vinden. U kunt Skype Start openen, de beltoetsen tonen om naar vaste lijnen en mobiele telefoons te bellen en een nieuwe groep instellen.

E. Contactpersonen

• Lijst met contactpersonen - hier ziet u uw contactpersonen en hun onlinestatus.
    • Recente gesprekken- hier ziet u de recente gesprekken die u in Skype hebt gevoerd.

F. Samenvatting van contact - dit wordt weergegeven wanneer u een contactpersoon selecteert. Hier ziet u de status en het stemmingsbericht van uw contactpersoon. Wilt u meer gegevens over uw contactpersoon zien, klik dan op zijn of haar naam en er verschijnt een pop-up met zijn of haar volledige profielinformatie.

G. Oproepknoppen - gebruik deze knoppen om te bellen, om videogesprekken te houden of om meer mensen aan het gesprek toe te voegen

H. Skype Vertalen - hiermee kunt u spraakoproepen, videogesprekken en chatberichten vertalen. Ontdek hoe u Skype Vertalen kunt instellen.

I. Gespreksvenster - Wordt weergegeven wanneer u een contactpersoon selecteert of een groepschat instelt. Hier wordt de geschiedenis van uw chatsessies en gesprekken met die contactpersoon of die groep weergegeven.

J. Gespreksvak - wordt weergegeven wanneer u een contactpersoon selecteert of een groepschat instelt. Gebruik dit vak om uw chatberichten, emoticons, Moji’s en sms-berichten te verzenden.

Op deze pagina's vindt u informatie die u zal helpen om nog meer functies te gebruiken: