Hoe vind ik mijn weg op Skype voor Windows desktop?

U opent Skype door te dubbelklikken op het Skype-pictogram op uw bureaublad (u kunt ook het menu Start van Windows gebruiken). Meld u vervolgens aan met uw Skypenaam, het e-mailadres van uw Microsoft-account of uw aanmeldingsgegevens voor Facebook.

Bekijk deze korte video om uw weg terug te vinden in de app. In geen tijd leert u hoe u uw vrienden kunt bellen of berichten sturen.

Voor meer informatie over waar u alles kunt vinden, hebben we hieronder een overzicht gemaakt.

A. Naam

• Als u bent aangemeld met een Skype-naam, wordt deze hier weergegeven.
  • Als u bent aangemeld met uw Microsoft-account, wordt het e-mailadres van uw Microsoft-account weergegeven.
  • Als u zich eerst hebt aangemeld in Skype met uw Facebook-account, wordt voor uw naam fb: vermeld.

B. Menubalk - alle opties waarmee u Skype het beste kunt gebruiken.

C. Naam en status - U kunt uw Skypestatus en weergegeven naam indien gewenst wijzigen.

• Klik op het statuspictogram (in de rechterbenedenhoek van uw profielafbeelding) om uw status te wijzigen.
  • Klik op uw weergavenaam om uw profiel te zien; hier kunt u onder andere uw profielafbeelding en stemmingsbericht wijzigen.

D. Skype-werkbalk - hiermee bereikt u op eenvoudige wijze de meestgebruikte functies van Skype. U kunt de startpagina van Skype openen, het repertorium weergeven om mobiele nummers en vaste lijnen te bellen en nieuwe groepen instellen.

E. Contactpersonen

• Lijst contactpersonen - Biedt een overzicht van uw contactperosnen en toont eveneens hun onlinestatus.
  • Lijst recente oproepen- Biedt een overzicht van de rechente gesprekken die u in Skype hebt gevoerd.

F. Overzicht contacten -wordt weergegeven wanneer u een contactpersoon selecteert. Biedt een overzicht van de status en de stemmingsberichten van uw vrienden. Voor meer informatie over uw vriend klikt u op de naam. Via een pop-upvenster worden de volledige profielgegevens weergegeven.

G. Oproepknoppen - Gebruik deze knoppen om te bellen, videogesprekken te starten of extra personen toe te vogen om een groepsgesprek te starten.

H. Skype Vertalen - hiermee kunt u telefoongesprekken, videogesprekken en chatberichten vertalen. Hier komt u te weten hoe u Skype Translator kunt instellen.

I. Gespreksvenster - wordt weergegeven als u een contactpersoon selecteert of een groepschat instelt. Toont uw chatsessie en oproepgeschiedenis met deze contactpersoon of deze groep.

J. Gespreksvak - wordt weergegeven als u een contactpersoon selecteert of een groepschat instelt. Gebruik dit vak te typen om uw chatberichten, emoticons, Mojis en sms-berichten in te voeren en te verzenden.

De volgende pagina's bieden nog meer nuttige informatie: