Hoe accepteer ik een contactverzoek?

Als u met vrienden en familie wilt praten, moet u eerst contactgegevens delen. Als iemand u een contactverzoek stuurt, moet u dit accepteren voordat u met die persoon kunt praten.

Een contactverzoek accepteren:

1. Klik boven uw contactpersonenlijst op Recent. Het getal in de oranje cirkel geeft aan hoeveel contactverzoeken of chatberichten u nog moet behandelen.

Het bericht van de persoon met een vraagteken als statuspictogram is het contactverzoek dat u nog moet behandelen.

2. Als u het contactverzoek wilt accepteren of weigeren, opent u het chatvenster door op de naam van de contactpersoon te klikken.
  3. Als u het contactverzoek wilt accepteren, klikt u op Accepteren. De contactpersoon wordt aan uw contactpersonenlijst toegevoegd. De online status van deze persoon wordt weergegeven en u kunt gratis bellen en videogesprekken voeren met deze persoon.

U kunt het contactverzoek ook Weigeren, als u geen verbinding wilt maken met deze persoon.

Als u online bent en Skype is op de taakbalk geminimaliseerd, worden inkomende contactverzoeken als pop-upmeldingen in het systeemvak weergegeven. Klik op de pop-up om het verzoek te openen en volg de bovenstaande stappen.

U kunt de gegevens van één of meer contactpersonen tijdens een gesprek of chatsessie ook naar uw vrienden sturen.