Help Mac

Wegwijs worden in Skype (Mac)

Hebt u Skype gedownload en een account aangemaakt? Dan bent u nu klaar om te gaan bellen.

Om Skype te openen, gaat u naar de map Toepassingen en dubbelklikt u op het Skype-pictogram.

Skype-toepassing

A. Menubalk - bevat alle opties om optimaal gebruik te maken van Skype.

B. Statusgebied - hier kunt u uw Skypestatus veranderen en Skypetegoed toevoegen.

C. Nieuw gesprek - start een nieuw chatgesprek met een van uw contacten.

D. Knop telefoons bellen - de nummerkeuze weergegeven zodat u mobiele en vaste telefoons kunt bellen.

E. Zijbalk - toegang tot Skype start, uw contacten en recente gesprekken.

Skype-hoofdvenster

F. Algemeen zoekvak - Hier kunt u contactpersonen zoeken en toevoegen, gesprekken zoeken, berichten in uw chatgeschiedenis zoeken of direct een telefoonnummer bellen door de naam, het woord of het nummer dat u wilt in te typen in het algemene zoekvak.

G. Gespreksvenster - wordt weergegeven als u een contactpersoon selecteert of een groepschat instelt. Geeft een overzicht van de gegevens van de contactpersonen met wie u nu in Skype aan het chatten bent. Met de knoppen aan de rechterkant kunt u iemand bellen via Skype, bestanden versturen, contacten versturen, uw scherm delen of meer personen aan het gesprek toevoegen.

H. Gespreksvenster - wordt weergegeven als u een contactpersoon selecteert of een groepschat instelt. Toont het chatgesprek dat u voert.

I. Gespreksvak - wordt weergegeven als u een contactpersoon selecteert of een groepschat instelt. Dit vak gebruikt u voor het intypen en verzenden van uw chatberichten en sms-berichten.

Skype weergave-instellingen

J. Weergave - U kunt de weergave van uw zijbalk bij Weergave > Zijbalk aanpassen naar compact, normaal en detail.

Nu u de weg weet in Skype, bent u klaar om vrienden toe te voegen als contactpersonen en ze daarna te bellen, te videobellen en met ze te chatten.

Als Skype nieuw voor u is en u een vraag hebt, waarom vraagt u het onze gemeenschap niet?