Wat zijn sneltoetsen en hoe gebruik ik ze in Skype op bureaublad?

Sneltoetsen zijn specifieke combinaties van twee of meer toetsen op het toetsenbord. Hiermee kunt u eenvoudiger en sneller taken uitvoeren die u anders in de menu's zou moeten selecteren. Met sneltoetsen kunt u gemakkelijk Skype afsluiten, een bestand verzenden, tekst kopiëren en nog veel meer.

Om het gebruik van Skype voor Windows-bureaublad eenvoudiger te maken, kunt u sneltoetsen inschakelen voor de volgende functies:

• Oproepen beantwoorden
  • videogesprekken beantwoorden;
  • oproepen afwijzen;
  • gesprekken beëindigen:
  • snapshots maken tijdens een videogesprek;
  • geconcentreerd blijven op Skype;
  • mensen op Skype zoeken;
  • het geluid van de microfoon dempen;
  • geluid (voor Push-to-talk) in-of uitschakelen;
  • een andere weergave kiezen.

Sneltoetsen inschakelen en aanpassen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Ga naar Extra > Instellingen...
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd en selecteer Sneltoetsen.

4. Markeer het vakje Sneltoetsen activeren.
  5. Kruis aan voor welke acties u sneltoetsen wilt gebruiken.

Klik op De geselecteerde sneltoets wijzigen als u de standaardinstellingen van de sneltoets wilt wijzigen. Voer gewoon uw nieuwe sneltoets in en klik op OK.

6. Klik op Opslaan. U bent klaar om tijd te besparen met sneltoetsen.

Toetsencombinatie Actie
Ctrl + I Eigen profiel openen
Ctrl + , (Ctrl + komma) Instellingen openen
Ctrl + H Help openen in standaardbrowser
Pijl naar boven na verzenden van bericht Het laatste bericht dat u hebt verzonden bewerken

In onderstaande lijst met sneltoetsen wordt de naamgevingsconventie van Apple voor wijzigingstoetsen gebruikt. In menu-items worden voor wijzigingstoetsen symbolen gebruikt in plaats van de gespelde namen. Op een Mac-toetsenbord kan een symbool of zelfs een specifieke term voor dezelfde wijzigingstoets staan. Hier volgt de lijst met symbolen met de belangrijkste bijbehorende namen voor wijzigingstoetsen die u mogelijk tegenkomt:

• ⌘ (Command-toets): de Command-toets kan op uw toetsenbord ook worden aangeduid met het Apple-symbool Apple-symbool.
  • ⎇ (Option-toets): de Option-toets kan op uw toetsenbord ook worden aangeduid met de afkorting 'Alt'.
  • ⇧ (Shift-toets)
  • ⌃ (Control-toets)
  • ⏎ (Return-toets)
  • ↑ (Pijl omhoog-toets)
  • ↓ (Pijl omlaag-toets)
  • → (Pijl-rechts-toets)
  • ← (Pijl-links-toets)

Algemene sneltoetsen

Toetsencombinatie Actie
[Command]+[1] Het hoofdvenster van Skype weergeven
[Command]+[2] Toetsenblok weergeven
[Command]+[3] De contactenmonitor weergeven
[Command]+[N] Een nieuw gesprek openen
[Command]+[W] Het huidige gesprek, profiel of zoekvenster sluiten
[Command]+[Shift]+[W] Het Skype-venster sluiten
[Command]+[Shift]+[I] Uw profiel bewerken
[Command]+[Option]+[F] Contactpersonen en berichten zoeken
[Command]+[Control]+[F] De modus volledig scherm openen
[Command]+[Shift]+[O] Skype Home
[Command]+[Shift]+[C] Contactpersonen
[Command]+[Y] Geschiedenis

Sneltoetsen voor zoeken

Toetsencombinatie Actie
Pijl omlaag Het volgende item selecteren in het menu met suggesties
Pijl omhoog Het vorige item selecteren in het menu met suggesties
[Command]+[Pijl omlaag] Hiermee gaat u naar de volgende sectie van het menu met suggesties
[Command]+[Pijl omhoog] Hiermee gaat u naar de vorige sectie van het menu met suggesties

Sneltoetsen voor contactpersonen

Toetsencombinatie Actie
[Command]+[Option]+[4] Contactpersonen weergeven als een lijst
[Command]+[Option]+[5] Contactpersonen weergeven als afbeeldingen
Retourneren Een gesprek starten met geselecteerde contactpersonen
[Option]+[Return] Een telefoongesprek starten met geselecteerde contactpersonen
Delete Geselecteerde contactpersonen verwijderen of uit de huidige lijst verwijderen

Sneltoetsen voor gesprekken

Toetsencombinatie Actie
Retourneren Het in het invoerveld ingevoerde bericht verzenden
[Option]+[Return] Een nieuwe regel toevoegen aan het invoerveld
Escape Het invoerveld wissen
[Command]+[Shift]+[E] Het laatste bericht bewerken dat u hebt verzonden
Pijl omhoog Het laatste bericht bewerken dat u hebt verzonden (als het invoerveld leeg is)
[Command]+[+] Tekst groter maken
[Command]+[0] Normale tekstgrootte weergeven
[Command]+[-] Tekst kleiner maken
[Command]+[F] De zoekbalk openen
[Command]+[G] Volgende zoeken
[Command]+[Shift]+[G] Vorige zoeken
[Command]+[Shift]+[S] Een sms-bericht verzenden
[Command]+[Shift]+[F] Bestanden verzenden
[Command]+[Shift]+[U] Een gesprek als ongelezen markeren
[Command]+[Shift]+[A] Personen toevoegen aan het gesprek
[Command]+[I] Profiel van de contactpersoon weergeven (bij een-op-een-gesprek)
[Command]+[Option]+[Pijl rechts] Volgend gesprek in de zijbalk
[Command]+[Option]+[Pijl links] Vorig gesprek in de zijbalk

Sneltoetsen voor bellen

Toetsencombinatie Actie
[Command]+[Shift]+[H] Het huidige gesprek beëindigen
[Command]+[Shift]+[M] De microfoon dempen
[Command]+[Shift]+[R] Een gesprek starten of een binnenkomende oproep beantwoorden met audio
[Command]+[Option]+[Pijl omhoog] Het volume verhogen
[Command]+[Option]+[Pijl omlaag] Het volume verlagen
[Command]+[Option]+[Control]+[Pijl omhoog] De modus Push-To-Talk openen. Loslaten om de microfoon te dempen
[Command]+[2] Toetsenblok weergeven