Wat is QIWI en hoe kan ik ermee betalen?

QIWI is een provider voor betalingsdiensten waarmee u op twee manieren kunt betalen voor Skype-producten. QIWI beheert zelfbedieningsterminals in Rusland die u kunt gebruiken om Skypetegoed te kopen of om via QIWI Wallet contant geld op uw Skype-account te storten.

De volgende vragen en antwoorden kunnen u helpen bij het gebruik van QIWI:

Hoe betaal ik op een QIWI-terminal?

U kunt heel eenvoudig Skypetegoed kopen via een QIWI-terminal:

1. Tik op het hoofdscherm op Betalingen.
  2. Tik op Internet en telefonie en selecteer vervolgens Skype.
  3. Voer uw Skypenaam in en tik op Volgende.
  4. Tik nog eens op Volgende om uw Skypenaam te bevestigen of tik op Terug om dit te corrigeren.
  5. Voer op de machine het bedrag in (Russische roebels - RUB) en tik vervolgens op Betalen.
  6. U wordt gevraagd te bevestigen dat de gegevens juist zijn.
  7. De terminal geeft de bevestiging weer met uw Skypenaam en het betaalde bedrag, en print een bon uit. Het saldo van uw Skype-account is nu bijgewerkt.

U vindt hier* uw dichtstbijzijnde QIWI-terminal.

Welke valuta kan ik gebruiken met QIWI?

Standaard kunt u alleen met Russische roebels (RUB) betalen op een terminal. Als u voor de betaling een andere valuta wilt gebruiken, moet u voor meer informatie contact opnemen met de QIWI-ondersteuning*.

Hoe betaal ik via de QIWI Wallet?

Betalen met de QIWI Wallet:

1. Meld u aan bij uw Skype-account.
  2. Selecteer het Skype-product dat u wilt kopen.
  3. Geef uw betaalgegevens, inclusief naam en adres. Als uw gegevens al vooraf zijn ingevuld, controleert u of alles nog klopt.
  4. Wilt u uw factuuradres wijzigen? Meer informatie.

5. Selecteer QIWI als betaalwijze en klik op Volgende.
  6. Controleer het te betalen bedrag en klik op Volgende.
  7. Controleer uw bestelgegevens, voer uw telefoonnummer en e-mailadres in (zelfde als van uw QIWI Wallet, en klik op Verzenden. U wordt omgeleid naar de website van QIWI.
  8. Kies uw betaalwijze, volg de instructies en voltooi uw aankoop.

U kunt betalen met het saldo van uw QIWI Wallet of met Visa of MasterCard.

Wat gebeurt er als er een probleem met mijn QIWI-betaling is?

Als er een probleem optreedt met betalingen via QIWI, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice van QIWI* of de status van uw bestelling controleren*.

*Skype is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.