Hoe houd ik mijn versie van Skype voor Windows up-to-date?

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat u steeds de nieuwste versie van Skype gebruikt. Kies uit onderstaande opties.

Als u automatische updates hebt uitgeschakeld, kunt u op elk gewenst moment controleren of er updates beschikbaar zijn en ze zelf installeren:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Klik in de menubalk op Help> Controleren op updates.
  3. Als een update beschikbaar is, wordt u gevraagd deze te downloaden. Klik dan gewoon op Downloaden.

Het venster Een update voor Skype downloaden.

1. Klik na het voltooien van de update up Upgraden in het pop-upvenster.

Als u Skype bijwerkt blijven uw accountgegevens hetzelfde en behoudt u al het Skypetegoed dat u in uw account hebt. Alle abonnementen die u hebt gekocht, blijven ook zoals ze vóór de update waren.

Als u een oudere versie van Windows gebruikt waar Skype geen ondersteuning voor biedt, zoals Windows 98 of Windows 2000, kan het zijn dat u die versie van Skype niet kunt bijwerken. Dit kan invloed hebben op de Skype-producten die u hebt gekocht. Als u geen gebruik kunt maken van uw Skypetegoed, Skype-nummer of abonnement moet u contact opnemen met de klantenservice van Skype.

De eenvoudigste manier om Skype up-to-date te houden is door gebruik te maken van automatische updates. Deze zijn standaard ingeschakeld, maar desgewenst kunt u ze uitschakelen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Selecteer in de menubalk de optie Extra> Opties….

3. Selecteer Automatische updates in het tabblad Geavanceerd

4. Klik dan op Automatische updates uitschakelen.

Skype-updates zijn ook inbegrepen in Windows Update. Als een Skype-update in Windows Update is beoordeeld als Belangrijk en uw versie van Windows is ingesteld om automatisch updates te downloaden, zal Skype ook worden bijgewerkt als u de automatische updates in Skype hebt uitgezet. Als de Skype-update is beoordeeld als Optioneel, kunt u kiezen of u deze zelf wilt installeren.

Wanneer er een update beschikbaar is die u nog niet hebt geïnstalleerd, krijgt u hierover een melding. Klik om te accepteren op Upgraden in het pop-upvenster.

Het pop-upvenster Skype Update biedt een optie om Skype te upgraden.

Zo af en toe trekken we oudere versies van Skype terug om ons meer te kunnen richten op het verbeteren van de meest recente versies van Skype. Als dit gebeurt, ziet u een melding als deze wanneer u probeert aan te melden bij Skype:

Klik gewoon op Download de nieuwste versie en volg de instructies om gratis te upgraden naar de nieuwste versie. U kunt hier ook gedetailleerde stap-voor-stapinstructies volgen om het probleem op te lossen en Skype te blijven gebruiken.

Skype wordt momenteel ondersteund voor Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.