Hoe stuur en ontvang ik videoboodschappen in Skype voor iOS?

In de nieuwste versie van Skype voor iOS kunt u op nog meer manieren contact houden met uw vrienden, door ze videoboodschappen te sturen. U kunt een korte video vastleggen, eventueel bewerken en naar uw contactpersonen of groepen sturen.

De volgende vragen en antwoorden helpen u bij het instellen van videoboodschappen op uw iOS-apparaat:

Hoe neem ik videoboodschappen in Skype voor iOS op en hoe verstuur ik ze?

Videoboodschappen opnemen en versturen:

1. Tik op de contactpersoon of groep aan wie u een videobericht wilt sturen.
  2. Tik op de knop Videobericht sturen in het chattekstvenster. Als u uw telefoon horizontaal gebruikt, tikt u op het paperclippictogram en kiest u Videobericht verzenden.
  3. Het opnamescherm wordt weergegeven.
  4. Tik op het pictogram opnemen om de opname te starten of te stoppen.
  5. Zodra u de video hebt opgenomen, kunt u deze bekijken door te tikken op het pictogram afspelen; u verstuurt het videobericht door te tikken op het pictogram verzenden; en u annuleert het videobericht door te tikken op de prullenmand.

Bedenk dat u videoboodschappen van maximaal drie minuten kunt opnemen.

Hoe kan ik ontvangen videoberichten bekijken?

U kunt heel eenvoudig een ontvangen videobericht afspelen:

1. Start Skype.
  2. Ga naar Recent en open de chatsessie waarnaar de video is verzonden.
  3. Tik op het videobericht om het af te spelen.

U kunt vermijden dat videoboodschappen automatisch worden gedownload door deze optie in uw instellingen te beheren:

1. Ga naar Mijn info en selecteer vervolgens Instellingen.
  2. Tik op Videoboodschappen downloaden.
  3. Tik op het keuzerondje Nooit om alle automatische downloads van videoboodschappen te stoppen. Selecteer alleen wifi, of wifi en mobiel om deze optie weer in te schakelen.

Als de automatische download is uitgeschakeld, kunt u uw videoboodschappen nog steeds handmatig opslaan door de stappen in het gedeelte Hoe kan ik mijn videoberichten opslaan te volgen.

Hoe kan ik mijn videoberichten opslaan?

Hebt u een gedenkwaardig videobericht opgenomen of ontvangen dat u voor altijd wilt bewaren? Zoek het videobericht op in uw chatgeschiedenis en tik vervolgens lang op het bericht tot er een menu verschijnt. Selecteer Video opslaan om deze op te slaan in de fotogalerij van de telefoon.

Hoe verwijder ik mijn videoberichten?

U kunt de videoberichten die u voor verzending hebt opgenomen, verwijderen voordat ze worden verzonden door op het prullenbakpictogram te tikken. U kunt ook uw verzonden videoberichten verwijderen nadat ze zijn verzonden. Tik en houd het videobericht ingedrukt en klik op Verwijderen. Videoberichten die u hebt ontvangen, kunt u echter niet verwijderen.

Waarom ontvang ik "Dit videobericht is niet langer beschikbaar"?

Hebt u een bericht "Dit videobericht is niet lange beschikbaar" ontvangen toen u probeerde om een videobericht te bekijken of op te slaan? Dat komt omdat legacy (oudere) videoberichten niet meer kunnen worden bekeken of opgeslagen.

Om te voorkomen dat u berichten verliest die u wilt bewaren, raden we aan om deze zo snel mogelijk op te slaan.