Help Linux

Waarom wordt er geen beeld van mijn webcam in Skype voor Linux weergegeven?

Dit artikel is ook beschikbaar voor:

Controleer voordat u een videogesprek start of uw webcam correct functioneert in Skype voor Linux. Als dat zo is, kunt u een videogesprek voeren. Zo niet, dan kunt u geen videobeeld verzenden naar degene met wie u een videogesprek voert.

Het volgende advies kan van pas komen als uw webcam niet goed werkt met Skype. U kunt ook naar ons forum voor videoproblemen gaan. Deze tips* voor de webcaminstallatie en -instellingen kunnen ook nuttig zijn.

Probleem

Oplossing

Is de webcam uitgeschakeld of losgekoppeld? Controleer of uw webcam is ingeschakeld en op uw computer is aangesloten.
Wordt uw webcam door een ander programma gebruikt? Sluit alle programma's die mogelijk gebruikmaken van de webcam. Deze omvatten software voor videobewerking, chattoepassingen, browsers en zelfs sommige websites.

Zodra u het bovenstaande hebt gedaan, controleert u of uw webcam wordt gebruikt door Skype. Druk op Ctrl + O om het venster Opties te openen. Selecteer in het venster Videoapparaten en schakel de optie Skype-video inschakelen in. Als een live afbeelding in het videovenster wordt weergegeven, werkt uw webcam correct.
Gebruikt u een oudere versie van Skype? Controleer of zowel u als de persoon met wie u een videogesprek voert de meest recente versie van Skype voor Linux gebruikt.
Voldoet uw computer aan de systeemvereisten? Controleer of uw computer voldoet aan de systeemvereisten om Skype te kunnen uitvoeren.
Is uw webcam wellicht niet compatibel met uw versie van Linux? Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw webcam en de website van de fabrikant van uw webcam om te controleren of deze compatibel is met uw versie van Linux.
Zijn de stuurprogramma's van de webcam verouderd? Een stuurprogramma is het programma dat u voor een webcam installeert, zodat de webcam op uw computer werkt. Sommige webcams gebruiken vooraf geïnstalleerde stuurprogramma's. Het kan dus zijn dat u er geen hebt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u de meest recente stuurprogramma's voor uw webcam gebruikt. U kunt deze van de website van de fabrikant downloaden.
Worden de stuurprogramma's van uw webcam geladen? Automatisch aanmelden door Skype bij het starten van uw computer uitschakelen, zodat de stuurprogramma's van de webcam kunnen laden:
  1. Meld u af bij Skype. Klik onder aan de Skype-toepassing op de Skype-knop en klik vervolgens op Afmelden.
  2. Schakel in het welkomstvenster van Skype de optie Automatisch aanmelden als Skype start uit.
  3. Start de computer opnieuw op.
  4. Meld u aan bij Skype en start een videogesprek.
Is uw besturingssysteem bijgewerkt? Zorg ervoor dat de Linux-versie die u gebruikt is bijgewerkt.

Kijk op de officiële Ubuntu-site* voor een lijst met webcams die in Skype zijn getest.

* Skype is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.