Waarom zijn sommige functies niet meer beschikbaar in Skype?

Wij doen altijd ons best om uw Skype-ervaring te verbeteren. Dit kan betekenen dat we sommige Skype-functies of -producten niet meer gebruiken, als we het gevoel hebben dat het u geen extra voordeel biedt.

Hier volgt een lijst van functies die in Skype zijn stopgezet:

MySpace-integratie: stopgezet vanaf Skype 5.0. MySpace is een dienst voor sociale netwerken. Het was mogelijk om profielinformatie van Skype en MySpace te koppelen en MySpace-gebruikers die ook Skype gebruiken toe te voegen aan uw Skype-contactenlijst.

Openbare chats: stopgezet vanaf Skype 4.0. Met deze functie konden Skype-gebruikers aparte onderwerpen bespreken zonder dat ze elkaar daarvoor een contactverzoek hoefden te sturen.

Geld verzenden: Met deze functie konden Skype-gebruikers geld verzenden en ontvangen via hun PayPal*-account. We raden u nu aan om rechtstreeks PayPal hiervoor te gebruiken.

*Skype is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.

Skype Lite: Dit was een Skype-toepassing voor mobiele telefoons op verschillende platforms, zoals Java, Android en BlackBerry®. We besloten ermee te stoppen omdat het niet de kwaliteit had die we u willen bieden. Skype is nu beschikbaar voor vele mobiele platforms; u kunt Skype nu altijd downloaden naar uw mobiele apparaat.

SkypeMe!: Skype-gebruikers die de modus SkypeMe! hadden geselecteerd, konden met alle gebruikers chatten, zonder deze te kennen en contactgegevens met ze te delen.

SkypeFind: SkypeFind was een gemeenschappelijk onderhouden lijst met zakelijke nummers.

Skype Prime: stopgezet vanaf Skype 4.0. Dit was een lijst met adviseurs, ook wel 'gespreksproviders' genoemd, die advies of trainingen via Skype aanboden. De tarieven voor deze gesprekken werden onderling overeengekomen tussen de bellers en de adviseurs.

Skype Pro: Een service waarmee Skype-gebruikers tegen een kleine maandelijkse vergoeding konden bellen. Skype Pro is nu vervangen door Skype-abonnementen, die veel voordeliger voor u zijn.

Skype Premium: een service die groepsvideobellen (nu gratis voor alle gebruikers) en ongelimiteerd bellen met mobiele en vaste nummers aanbood in een land naar keuze.