Problemen met de gesprekskwaliteit van Skype oplossen

Heb je problemen met de kwaliteit van je Skype-gesprekken? Waarschijnlijk is je internetverbinding - of die van je gesprekspartner - de boosdoener. Een slechte internetverbinding kan leiden tot afgebroken oproepen, vertragingen en een slechte geluids- en beeldkwaliteit. Je ziet ook de gesprekskwaliteitsindicator wanneer er een probleem is. De volgende tips kunnen helpen.

1. Controleer de Skype-statuspagina .
    Op de site wordt aangegeven of er problemen zijn gerapporteerd.

2. Zorg ervoor dat u voldoet aan de minimale systeemvereisten en de nieuwste versie van Skype gebruikt.
    We verbeteren altijd de gesprekskwaliteit, dus voor de beste prestaties moet u ervoor zorgen dat u en de persoon die u belt, voldoen aan de minimale systeemvereisten voor Skype en gebruikt u de nieuwste versie van Skype .

3. Controleer uw computer en internetverbinding.
    Een slechte verbinding kan leiden tot verbroken oproepen, blokkerende of vastgelopen video en slecht geluid. Als u een slechte verbinding hebt, ontvangt u mogelijk een melding met de mededeling Slechte netwerkverbinding .

Hier volgen nog enkele andere dingen die van invloed kunnen zijn op de gesprekskwaliteit:

• Zorg ervoor dat u een sterk WiFi-signaal , of, indien mogelijk, een bekabelde verbinding gebruiken .

• Als de kwaliteit van de internetverbinding tijdens het gesprek vermindert, kan Skype een of meer videostreams bij groepsgesprekken uitschakelen. Zodra de internetverbinding hersteld is, schakelt Skype de video automatisch weer in.

• Als u verbindingsproblemen ondervindt in Windows, kunt u de stappen voor probleemoplossing volgen in Waarom kan ik niet online? .

• Sluit alle toepassingen die storingen met je oproep kunnen veroorzaken. Toepassingen om bestanden te delen, streaming van audio of video of zelfs een geopende webbrowser kunnen bandbreedte gebruiken.

• Als je Skype op een laptop gebruikt en in de modus voor energiebesparing werkt, kun je proberen de laptop aan te sluiten op netstroom of over te schakelen naar de modus voor maximale prestaties.

Een aantal dingen om op te letten:

• Skype heeft uw toestemming nodig voor toegang tot de microfoon en camera van uw bureaublad. De privacymachtigingen van uw systeem controleren . Voor gebruikers van Skype voor Windows 10 en 11 (versie 15) en Mac OSX Mojave (10.14 of hoger) moet u Skype-machtigingen verlenen om uw bureaubladmicrofoon en -camera te gebruiken.

• Skype voor Windows 10 en 11 (versie 15) :
      -Ga naar Start en selecteert u vervolgens de Instellingen > Privacy > selecteert u Microfoon Of Camera . Controleer onder beide of Skype is ingeschakeld Op . Start Skype opnieuw en ga naar uw Skype Audio en video Instellingen om te controleren of het juiste apparaat is geselecteerd in Skype.
      Meer informatie over microfoonproblemen oplossen of als uw camera werkt niet in Windows 10 of Windows 11.

• Mac OSX Mojave (10.14 of hoger) :
      - Ga naar Mac Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Privacy Tabblad > Microfoon/camera en toegang verlenen tot Skype.

Voor meer informatie: Bekijk dit artikel als u hulp nodig hebt uw audio- en video-instellingen beheren in Skype op het bureaublad .

• Uw microfoon, luidsprekers of hoofdtelefoon controleren . Zorg ervoor dat ze zijn aangesloten en niet zijn gedempt. Als het een Bluetooth-apparaat is, moet je ook controleren of het is verbonden.

• Controleer uw camera. Controleer eerst of je camera is ingeschakeld, naar jou is gericht en dat niets de camera blokkeert. Ga vanuit Skype op desktop naar uw profielafbeelding > Instellingen > Audio- en video-instellingen > onder Video , controleert u of uw video een voorbeeld van uw camera weergeeft.
    Opmerking : Voor gebruikers van Skype voor Windows 10 en 11 (versie 15) moet u ervoor zorgen dat uw webcam voldoet aan de minimale vereisten voor Windows Store-apps .

• Een gratis testgesprek voeren in Skype. Tijdens het testgesprek wordt je gevraagd een bericht op te nemen. Dit bericht wordt vervolgens voor jou afgespeeld. Dit is de eenvoudigste manier om erachter te komen of je een probleem hebt met je geluidsinstellingen. Klik in Skype op desktop op uw profielafbeelding > Instellingen > Audio- en video-instellingen > Een gratis testgesprek voeren .

• Hoor je de echo van je eigen stem? Het probleem kan liggen bij het apparaat van de persoon die je belt. Vraag hem of haar het weergavevolume te verlagen.

• Uw audio controleren . Speel een nummer af of gebruik een andere toepassing met geluid en test het volume. Als u het kunt horen, kan het probleem zich voordoen bij de andere persoon in het gesprek. Vraag deze persoon om deze stappen ook uit te voeren.

• De website van de fabrikant raadplegen . Met zoveel merken en apparaten kunnen er veel redenen zijn waarom iets niet werkt. Elk merk is anders, dus het is altijd een goed idee om naar de website van de fabrikant te gaan voor handleidingen of hulp bij het oplossen van problemen.

Een aantal dingen om op te letten:

• Skype heeft uw toestemming nodig voor toegang tot de microfoon en camera van uw mobiele apparaat. Bekijk de volgende artikelen over het verlenen van Skype-toestemming voor het gebruik van uw microfoon en camera op Ios En Android .

• Uw microfoon, luidsprekers of hoofdtelefoon controleren . Zorg ervoor dat ze zijn aangesloten en niet zijn gedempt. Als het een Bluetooth-apparaat is, moet je ook controleren of het is verbonden.

• Controleer uw camera. Controleer eerst of je camera is ingeschakeld, naar jou is gericht en dat niets de camera blokkeert.

• Een gratis testgesprek voeren in Skype. Tijdens het testgesprek wordt u gevraagd een bericht op te nemen en wordt het vervolgens voor u afgespeeld. Dit is de eenvoudigste manier om te zien of er een probleem is met uw audio-instellingen. Een testgesprek voeren.

• Hoor je de echo van je eigen stem? Het probleem kan liggen bij het apparaat van de persoon die je belt. Vraag hem of haar het weergavevolume te verlagen.

• Uw audio controleren . Speel een nummer af of gebruik een andere toepassing met geluid en test het volume. Als u het kunt horen, kan het probleem zich voordoen bij de andere persoon in het gesprek. Vraag deze persoon om deze stappen ook uit te voeren.

• De website van de fabrikant raadplegen . Met zoveel merken en apparaten kunnen er veel redenen zijn waarom iets niet werkt. Elk merk is anders, dus het is altijd een goed idee om naar de website van de fabrikant te gaan voor handleidingen of hulp bij het oplossen van problemen.