Problemen met de gesprekskwaliteit van Skype oplossen

Terug naar zoekresultaten

Heb je problemen met je Skype-gesprekken? Waarschijnlijk is je internetverbinding of die van je gesprekspartner de boosdoener. Een slechte internetverbinding kan leiden tot verbroken verbindingen, vertragingen en een slechte geluids- en beeldkwaliteit. Je ziet ook de Gesprekskwaliteitsindicator wanneer er een probleem is. De volgende tips kunnen helpen.

1. Controleer de pagina Skype-status.
      Op deze website kun je zien of er problemen gemeld zijn.

2. Zorg ervoor dat je voldoet aan de minimale systeemvereisten en dat je de nieuwste versie van Skype gebruikt.
      We verbeteren de gesprekskwaliteit voortdurend. Zorg er dus voor dat jij en je gesprekspartner aan de minimale systeemvereisten voldoen en de nieuwste versie van Skype gebruiken voor de beste prestaties.

3. Controleer je computer en internetverbinding.
      Een slechte verbinding kan verbroken verbindingen, blokkerig of stilstaand beeld en slecht geluid veroorzaken. Als je een slechte verbinding hebt, kun je een bericht ontvangen met de melding Slechte netwerkverbinding.

Hier zijn een paar andere dingen die van invloed kunnen zijn op je gesprekskwaliteit:

• Zorg dat je over een sterk WiFi-signaal beschikt of gebruik een bekabelde verbinding indien mogelijk.

• Als de kwaliteit van de internetverbinding tijdens het gesprek vermindert, kan Skype een of meer videostreams bij groepsgesprekken uitschakelen. Zodra de internetverbinding hersteld is, schakelt Skype de video automatisch weer in.

• Als er problemen zijn met de verbindingen in Windows, kun je de volgende stappen volgen om problemen op te lossen in Waarom heb ik geen toegang tot internet?.

• Sluit alle toepassingen die storingen met je oproep kunnen veroorzaken. Toepassingen om bestanden te delen, streaming van audio of video of zelfs een geopende webbrowser kunnen bandbreedte gebruiken.

• Als je Skype op een laptop gebruikt en in de modus voor energiebesparing werkt, kun je proberen de laptop aan te sluiten op netstroom of over te schakelen naar de modus voor maximale prestaties.

Zorg er ten eerste voor dat jij en degene met wie je belt de nieuwste versie van Skype installeert, controleer of je een goede verbinding hebt en sluit alle toepassingen die mogelijk je oproep kunnen verstoren. Als dat niet werkt, kan er een probleem zijn met je hardware.

Hier zijn een paar stappen die je kunt proberen:

• Controleer je microfoon, luidsprekers en koptelefoon. Zorg ervoor dat ze zijn aangesloten en niet zijn gedempt.
    • Controleer je camera. Controleer eerst of je camera is ingeschakeld, naar jou is gericht en niets de camera blokkeert.
    • Voer een gratis testgesprek in Skype. Tijdens het testgesprek word je gevraagd een bericht op te nemen. Dit bericht wordt vervolgens voor jou afgespeeld. Dit is de eenvoudigste manier om erachter te komen of je een probleem hebt met je geluidsinstellingen. Een testgesprek voeren.
    • Hoor je de echo van je eigen stem? Het probleem kan liggen bij het apparaat van de persoon die je belt. Vraag hem of haar het weergavevolume te verlagen.
    • Controleer je audio. Probeer een nummer af te spelen of gebruik een andere toepassing met geluid en test je volume. Als je het geluid kunt horen, ligt het probleem mogelijk bij de andere persoon in het gesprek. Vraag deze persoon ook deze stappen te volgen.
    • Ga naar de website van de fabrikant. Met zoveel merken en apparaten kunnen er veel redenen zijn waarom iets niet werkt. Elk merk is anders, dus het is altijd een goed idee om naar de website van de fabrikant te gaan voor handleidingen of hulp bij het oplossen van problemen.

Zorg er ten eerste voor dat jij en degene met wie je belt de nieuwste versie van Skype installeert, controleer of je een goede verbinding hebt en sluit alle toepassingen die mogelijk je oproep kunnen verstoren. Als dat niet werkt, kan er een probleem zijn met je hardware.

Hier zijn een paar stappen die je kunt proberen:

• Controleer je microfoon, luidsprekers en koptelefoon. Zorg ervoor dat ze zijn aangesloten en niet zijn gedempt.
    • Controleer je camera. Controleer eerst of je camera is ingeschakeld, naar jou is gericht en niets de camera blokkeert. Ga in Skype op je pc naar je profielafbeelding > Audio- en video-instellingen > controleer bij Video of je video een voorbeeldweergave van je camera toont.
      Opmerking: voor gebruikers van Skype voor Windows 10: zorg dat je webcam aan de minimumvereisten voor Windows Store-apps voldoet.
    • Voer een gratis testgesprek in Skype. Tijdens het testgesprek word je gevraagd een bericht op te nemen. Dit bericht wordt vervolgens voor jou afgespeeld. Dit is de eenvoudigste manier om erachter te komen of je een probleem hebt met je geluidsinstellingen. Klik in Skype voor je pc op profielafbeelding>Audio- en video-instellingen >Voer een gratis testgesprek.
    • Hoor je de echo van je eigen stem? Het probleem kan liggen bij het apparaat van de persoon die je belt. Vraag hem of haar het weergavevolume te verlagen.
    • Sluit alle toepassingen die je webcam zouden kunnen gebruiken. Skype heeft mogelijk geen toegang tot je webcam als een andere app deze gebruikt.
    • Controleer je audio. Probeer een nummer af te spelen of gebruik een andere toepassing met geluid en test je volume. Als je het geluid kunt horen, ligt het probleem mogelijk bij de andere persoon in het gesprek. Vraag deze persoon ook deze stappen te volgen.
    • Ga naar de website van de fabrikant. Met zoveel merken en apparaten kunnen er veel redenen zijn waarom iets niet werkt. Elk merk is anders, dus het is altijd een goed idee om naar de website van de fabrikant te gaan voor handleidingen of hulp bij het oplossen van problemen.