Help Windows RT

Videogesprekken voeren (Windows RT)

Als op uw pc Windows RT is geïnstalleerd, is Skype voor Windows RT mogelijk al op de computer geïnstalleerd. Zoek de Skype-tegel op het startscherm van Windows of zoek Skype met de Zoek-charm. Als u de Skype-tegel niet op het startscherm kunt vinden, kunt u deze eenvoudig toevoegen.

Als Skype niet is geïnstalleerd, kunt u deze eenvoudig downloaden:

1. Klik op de tegel Store op het startscherm.
  2. Wanneer de Store wordt geladen, typt u Skype in het zoekvenster.
  3. Klik op de Skype-tegel in de zoekresultaten.
  4. Klik op Installeren linksboven in het scherm.

U kunt gratis met anderen op Skype videobellen, waar ook ter wereld. Zoek vrienden op Skype en voeg ze toe aan uw lijst met contactpersonen. Nadat u een vriend hebt toegevoegd, kunt u gemakkelijk een videogesprek starten.

Voordat u een videogesprek start, moet u ervoor zorgen dat uw systeem voldoet aan de minimale systeemvereisten. De persoon die u belt moet ook aan deze vereisten voldoen.

Controleer de instellingen voor audio en video om er zeker van te zijn dat uw microfoon, luidsprekers en camera goed werken voor Skype voor Windows RT.

Videogesprekken voeren

Een videogesprek voeren:

1. Start Skype.
  2. Selecteer onder Personen of Favorieten de contactpersoon die u wilt bellen.
  3. Tik of klik in het gespreksvenster op het pictogram Videogesprek om het videogesprek te starten.

Het gespreksvenster met het pictogram Videogesprek is geselecteerd.

Het scherm verandert van kleur, er verschijnen gespreksopties onder aan het scherm en u hoort de telefoon overgaan totdat de andere persoon opneemt.

1. Glimlach, zwaai, zeg hallo!

Het scherm voor het Skype-videogesprek.

1. Als u uw gesprekspartner niet kunt horen of zien, verplaatst u de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm of veegt u vanaf rechts om het charmsmenu van Windows te openen. Selecteer vervolgens Instellingen > Opties en controleer de audio- en video-instellingen.

Om het volume van de luidspreker te wijzigen, verplaatst u de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm (of veeg vanaf rechts) om het charmsmenu van Windows te openen, tikt of klikt u op Instellingen en tikt of klikt u op het pictogram van de luidspreker.

Als u een ander audio- of videoapparaat wilt gebruiken, selecteert u het vervolgkeuzemenu ernaast voor een lijst met herkende apparaten. Kies vervolgens het gewenste apparaat in de lijst.

De charm Instellingen is gekozen uit de charms aan de rechterkant van het startscherm van Skype.

1. Tik op het pictogram Gesprek beëindigen om het gesprek te beëindigen.

De gespreksopties met het pictogram Einde gesprek.

Nuttige dingen die u tijdens een gesprek kunt doen

Tijdens een gesprek kunt u het volgende doen:

Het scherm voor het Skype-videogesprek.

1. Terug naar het startscherm van Skype voor een overzicht van uw recente discussies, favorieten of personen. U gaat terug naar het videogespreksvenster door het kleine videovenster in de rechterbovenhoek te selecteren.
  2. Uw webcam uitschakelen, zodat de andere persoon u niet kan zien.
  3. Het geluid van de microfoon dempen, zodat de andere persoon u niet kan horen.
  4. Het venster Opties weergeven, zodat u het volgende kunt doen:
  1. Uw meldingen bekijken (voor chatberichten, gesprekken, verzonden bestanden, enz.).

Als u problemen ondervindt met de videokwaliteit, kijk dan in deze handige gids.

Voor meer informatie gaat u naar deSkype Community.