Help Windows RT

Contactpersonen toevoegen in Skype voor Windows RT

Klaar om contactpersonen toe te voegen? In de onderstaande secties leert u hoe u contactpersonen toevoegt aan Skype voor Windows RT.

1. Start Skype.
  2. Klik of tik op het tabblad Personen op het meest linkergedeelte van het scherm. Mogelijk moet u bladeren om het juiste tabblad te vinden.

3. Tik of klik in het scherm Personen op het pictogram contactpersoon toevoegen bovenaan het scherm.

De optie contactpersoon toevoegen aan de rechterkant van de optiebalk.

4. Hiermee opent u het zoekscherm.

5. Voer de naam, de Skypenaam of het e-mailadres van de persoon die u zoekt in en druk op Enter of tik op het Zoek-pictogram.

6. Selecteer in de lijst met zoekresultaten de persoon die u wilt toevoegen.
  7. Tik of klik in het open gespreksvenster op Toevoegen aan contactpersonen.

8. Nu moet u een contactverzoek sturen naar de persoon die u als uw contactpersoon wilt toevoegen. Introduceer uzelf als u dat wilt en tik of klik dan op verzenden.

Een berichtvenster met een ingevuld contactverzoek en de verzendknop.

De persoon wordt toegevoegd aan uw contactpersonen, maar wordt offline weergegeven totdat hij of zij het verzoek accepteert. Na het accepteren van het verzoek kunt u zien wanneer deze persoon online is en kunt u gratis bellen of een videogesprek voeren.

Snel een contactpersoon zoeken in Skype:

• Typ in Skype Home de naam van een contactpersoon en druk op Enter. De lijst met suggesties wordt weergegeven aan de linkerkant van het scherm.
  • Klik op de knop Zoeken boven aan de Startpagina van Skype.

• Typ de naam van de contactpersoon in het zoekscherm en tik of klik op het pictogram Zoeken.

Als u de gezochte contactpersoon niet in de lijst kunt vinden, tikt of klikt u op de knop zoekmap in Skype om in de Skype-gids te zoeken. Als u de juiste persoon heeft gevonden, klikt of tikt u op de naam en daarna op Toevoegen aan contacten om hem of haar een contactverzoek te sturen.

De lijst met contactpersonen onder PERSONEN aan de linkerkant van het scherm en de zoekknop rechts van de lijst.

1. Start Skype.
  2. Selecteer onder recent het contactverzoek dat u wilt accepteren.
  3. Selecteer accepteren.

Als u het contactverzoek dat u zoekt niet kunt vinden, maar u weet zeker dat het verzonden is, kunt u later nog eens kijken. Soms duurt het iets langer voor het verzoek aankomt. Bedenk ook dat het contactverzoek aangepast kan zijn, zodat het eruit ziet als een normaal chatbericht.

1. Start Skype.
  2. Klik met de rechtermuisknop ergens op het scherm of, als u een aanraakscherm gebruikt, veeg vanaf de bovenkant van het scherm om de balk met opties te openen.
  3. Tik of klik op nummer opslaan rechts op de optiebalk.

4. Typ de naam van de contactpersoon in het venster dat wordt geopend.

Selecteer het type nummer (mobiel, anders, thuis of werk).

Wijzig de landcode van het nummer dat u wilt invoeren door het bijbehorende land in de lijst te selecteren (+1 in het onderstaande voorbeeld).

Voer het nummer in (zonder de landcode) en tik of klik op opslaan.

Het venster voor het opslaan van het nummer met invulvakken voor de naam en het telefoonnummer en de knop opslaan.

De contactpersoon wordt nu weergegeven onder personen.

U hebt wat Skypetegoed of een abonnement nodig om mobiele of vaste nummers te bellen.

1. Start Skype.
  2. Tik onder personen op de contactpersoon die u wilt verwijderen.
  3. Een gespreksvenster wordt geopend.
  4. Klik met de rechtermuisknop ergens op het scherm of, als u een aanraakscherm gebruikt, veeg vanaf de bovenkant van het scherm om de balk met opties te openen.
  5. Tik of klik op verwijderen rechts op de optiebalk.
  6. Tik of klik in het kleine venster dat verschijnt op verwijderen.

Het venster om het verwijderen van een contactpersoon te bevestigen dat wordt geopend in het gespreksvenster van de contactpersoon na selectie van de optie verwijderen op de optiebalk.

Als er geen optie is om contactpersonen te verwijderen, moet u Skype voor Windows RT bijwerken naar de meest recente versie.

Als u zich met uw Microsoft-account aanmeldt bij Skype, worden al uw Messenger-vrienden automatisch toegevoegd aan uw Skype-contacten.

Als u Messenger-vrienden wilt toevoegen die niet in uw contactenlijst staan, kunt u ze zoeken met hun Skypenaam (bijvoorbeeld live:, waarbij de Messenger-naam is).

U kunt op dit moment geen nieuwe Facebook-vrienden toevoegen in Skype voor Windows RT.

U kunt geen contactpersonen importeren in Skype voor Windows RT.

Als u eerder al een Skype-account had en u kunt uw contactpersonen niet vinden als u bent aangemeld bij Skype voor Windows RT, is de kans groot dat u een gloednieuw Skype-account hebt gemaakt en deze met uw Microsoft-account hebt samengevoegd toen u zich voor het eerst aanmeldde bij Skype voor Windows RT.

U lost dit probleem eenvoudig op door de accounts los te koppelen en daarna uw Microsoft-account samen te voegen met het Skype-account dat al uw contactpersonen bevat. Alle contactpersonen zijn te vinden op de Startpagina van Skype onder personen.

Nadat u uw vrienden hebt toegevoegd kunt u gratis Skypen en met ze videobellen en chatberichten versturen.