Help Windows RT

Hoe beheer ik mijn privacy-instellingen in Skype voor Windows RT?

Met de privacy-instellingen van Skype kunt u bepalen wie er via Skype contact met u kan opnemen. U kunt eenvoudig uw privacy-instellingen wijzigen als u hinderlijke oproepen of ongewenste e-mailberichten wilt voorkomen.

Meer informatie over het blokkeren en verwijderen van contactpersonen.

Belangrijk: Als u een antivirustoepassing of firewall gebruikt, moet u ervoor zorgen dat Skype niet wordt geblokkeerd.

Als u wilt, kunt u gemakkelijk de taal van Skype voor Windows RT wijzigen.

Bepalen wie er via Skype contact met u kan opnemen

U kunt eenvoudig instellen welke personen u op Skype kunnen bellen of chatberichten sturen:

1. Start Skype.
  2. In het startscherm van Skype wijst u met de muis de rechterbenedenhoek aan of u veegt vanaf rechts om de charms te openen.

Startscherm van Skype

1. Selecteer in de charms Instellingen> Opties.

Opties geselecteerd onder Instellingen

1. Selecteer in het venster Opties onder Privacy de vervolgkeuzelijst naast Wie kan u bellen? en kies Iedereen of Alleen mijn contactpersonen.
  2. Klik op de vervolgkeuzelijst naast Wie kan u chatberichten sturen? en selecteer dan Iedereen of Alleen mijn contactpersonen.

Privacy geselecteerd onder Opties, waar u de instellingen kunt wijzigen wie contact met u kunnen opnemen via Skype.

Als u wilt dat uw contactpersonen u als offline zien als u Skype de volgende keer start, kunt u uw status instellen op onzichtbaar voordat u Skype afsluit of de computer uitzet.

Bepalen welke personen u een video kunnen sturen en hun scherm met u kunnen delen

Selecteer in het venster Opties onder Video de vervolgkeuzelijst naast Inkomende video en scherm delen en selecteer dan Automatisch opstarten of Vragen.

De sectie Video is geselecteerd onder Opties

Meer informatie over het oplossen van problemen met de camera.

Inkomende oproepen beheren

U kunt ook gemakkelijk uw instellingen voor inkomende gesprekken wijzigen:

1. Ga in Opties naar Gesprekken.
  2. Verplaats de schuifregelaar naast Inkomende gesprekken automatisch opnemen naar Ja of Nee.
  3. Verplaats de schuifregelaar naast Video automatisch inschakelen naar Ja of Nee.

Sectie Gesprekken is geselecteerd onder Opties

Als u zeker wilt weten dat u geen enkele oproep mist of als u een melding wilt krijgen van inkomende chatberichten, kunt u Skype-meldingen inschakelen. Meer informatie.

Gesprekshistorie verwijderen

Uw gespreksgeschiedenis wordt 30 dagen bewaard in de Skype-cloud, maar u kunt zelf instellen hoe lang u de gesprekken op uw computer bewaart. Als u wilt, kunt u de geschiedenis van een volledige discussie van het apparaat verwijderen:

Selecteer in Opties naast Gesprekshistorie wissen de knop Geschiedenis wissen.

De gesprekshistorie wordt gewist nadat u Skype opnieuw hebt opgestart. Hiervoor drukt u op de toetsencombinatie Alt+F4 of veegt u vanaf de bovenrand van het scherm om Skype te sluiten. Start Skype dan opnieuw.

Belangrijk: Nadat u uw gesprekshistorie hebt verwijderd, kunt u deze niet meer herstellen. Als u de gesprekshistorie verwijdert, worden ook videoberichten verwijderd.

U vindt meer instellingen voor privacy en profiel op de pagina van uw Skype-account. Meer informatie over het beheren van uw account.

Ga voor meer informatie over online beveiliging, veiligheid en privacy naar ons Beveiligingscentrum.

Meer informatie over uw online privacy en beveiliging.