Aan de slag met Skype (iPhone)

Hebt u Skype nooit eerder gebruikt op iPhone of iPod Touch? Maak u zich geen zorgen, het is heel eenvoudig.

U hoeft alleen het volgende te doen:

• Skype downloaden:: download Skype op uw iPhone of iPod touch.
  • Registreren bij Skype: u krijgt een gratis account waarmee u gratis kunt chatten, bellen en videogesprekken kunt voeren met uw vrienden.
  • Aanmelden bij Skype – Meld u aan en voeg uw vrienden toe als contactpersonen, zodat u ze kunt bellen, videobellen en met ze chatten, waar u ook bent.

Zo eenvoudig is het.

Download de nieuwste versie van Skype

U kunt Skype gratis op uw iPhone of iPod Touch downloaden, net als Skype op uw computer. U hebt iOS 8 of hoger nodig om de nieuwste versie van Skype voor iOS te kunnen downloaden en gebruiken.

Skype voor uw iPhone of iPod Touch downloaden:

1. Open de App Store op uw iPhone.
  2. Zoek de Skype-app.
  3. Tik op het Skype-pictogram om Skype te downloaden.

We kunnen u ook een sms sturen met de downloadkoppeling. Deze optie is echter niet in alle landen beschikbaar.

1. Ga naar de mobiele website met downloads.
  2. Selecteer Download de app onder iPhone.
  3. Selecteer Download Skype voor iPhone.
  4. Voer uw mobiele telefoonnummer in en selecteer Verzend link naar mijn telefoon.

Skype voor iPhone is beschikbaar in de volgende talen (op basis van de taalinstelling van uw telefoon): Braziliaans Portugees, Catalaans, Chinees (Vereenvoudigd en Traditioneel), Deens, Duits, Engels, Estlands, Fins, Frans, Grieks, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Kroatisch, Maleis, Nederlands, Noors, Oekraïens, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Slowaaks, Spaans, Thais, Tsjechisch, Turks, Vietnamees en Zweeds.

Als op uw telefoon niet een van deze talen is ingesteld, zal Skype standaard in het Engels verschijnen.

Meer informatie over de systeemvereisten van Skype op uw iPhone, vind u in de App Store.*

* Skype is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.

Registreren bij Skype

Hebt u Skype nog nooit eerder gebruikt? Geen zorgen, u kunt zich bij ons registreren door u aan te melden met uw Microsoft account of door een nieuw Skype-account te maken.

Nieuw Skype-account op uw iPhone of iPod Touch aanmaken:

1. Start Skype en tik op Account maken.

2. We helpen u bij het maken van een nieuw account.

U bent nu klaar om Skype voor iPhone te gebruiken. U kunt uw account gebruiken op elk apparaat waarop Skype is geïnstalleerd: computer, mobiele telefoon, tablet of tv.

Meld u aan bij Skype

Zorg dat u via wifi of een 3G/4G-netwerk met internet verbonden bent en ga als volgt te werk om u aan te melden bij Skype.

1. Start Skype. Het volgende scherm wordt weergegeven:

2. Typ uw Skype-naam, e-mailadres van uw Microsoft-account of telefoonnummer en tik op de pijl.
  3. Typ uw wachtwoord voor het account dat u hebt gekozen en tik op Aanmelden.

U kunt nu beginnen om uw vrienden toe te voegen als contactpersonen, en ze dan te bellen, een videogesprek met ze te voeren en met ze te chatten.

Raadpleeg voor meer informatie onze handleiding voor het aanmelden bij Skype.

Bent u uw aanmeldingsgegevens vergeten? We kunnen u helpen.

Meer informatie over hoe u een profielafbeelding toevoegt, uw stemmingsbericht wijzigt en uw profielgegevens aanpast. U kunt echter geen aangepaste beltonen gebruiken met Skype voor iPhone, alleen de vooraf geladen Skype-beltoon. Meer informatie vindt u bij wegwijs worden in Skype.

Afmelden bij Skype

Als u zich bij Skype wilt afmelden, tikt u op Mijn info, bladert u naar beneden en tikt u op Afmelden.

Werkt Skype op mijn 'jailbroken' iPhone?

Skype ondersteunt geen iOS-apparaten waarop een jailbreak is uitgevoerd en is niet verantwoordelijk voor fouten of vastlopers die het resultaat zijn van aanpassingen van het onderliggende besturingssysteem van de iPhone.