Help iPhone

Wegwijs worden in Skype (iPhone)

Deze gids maakt u wegwijs in Skype voor iOS nadat u Skype hebt geopend en bent aangemeld:

1. Nieuwe chat. Tik op het plusteken om een nieuwe chatsessie te starten.
  2. Zoek in Skype. Zoek bij uw vrienden en Skype-contactpersonen, zoek naar gesprekken of zoek in de Skype-gids om vrienden te vinden.
  3. Recent. Bekijk uw recente chatsessies en Skype-gesprekken. Veeg in het scherm Recent naar beneden en selecteer boven aan het scherm Alle of Ongelezen berichten en markeer alle berichten als gelezen.
  4. Contacten. Geef uw favorieten weer en zoek naar contactpersonen.
  5. Bellen. Gebruik de nummertoetsen om mobiele en vaste nummers te bellen. Hier hebt u wat Skype-tegoed of een abonnement voor nodig.
  6. Mijn info. Tik op uw profielafbeelding om uw profiel te openen, uw stemmingsbericht te bewerken, Skypetegoed toe te voegen, Skype-instellingen te beheren of uw account te bekijken.

Tik op een contactpersoon om de meest recente chatsessie te openen. Als er nog geen recente chatsessie is, kunt u met de zoekoptie de contactpersoon die u zoekt vinden; tik dan op deze persoon om een gesprek te starten. U kunt de zoekfunctie ook gebruiken om recente gesprekken te zoeken; zoek gewoon naar woorden waarvan u weet dat u ze hebt gebruikt in de chatsessie.

Om het geluid van een chatsessie te dempen, om een chatsessie te markeren als gelezen of ongelezen, of om een chatsessie te verwijderen, veegt u naar links op de contactpersoon, en dan tikt u op het pictogram Dempen, Markeer als gelezen, Markeer als ongelezen of Verwijder. Om een contactpersoon te bellen of om een videogesprek te voeren, veegt u naar rechts en tikt u op het pictogram Bellen of Videogesprek.

U kunt de Skype-instellingen wijzigen bij Mijn info en Instellingen:

U kunt ook kiezen wie uw profielafbeelding kunnen zien. Tik onder Privacy op Profielafbeelding. Hier kunt u selecteren of uw afbeelding Zichtbaar voor mijn contacten of Zichtbaar voor iedereen is.

3D Touch is nu beschikbaar op iPhone 6S en 6S Plus. We maken optimaal gebruik van iOS 9, zodat u meerdere taken beter kunt uitvoeren en u sneller toegang hebt tot uw gesprekken via 3D Touch:

• Gebruik Force Touch op het Skype-pictogram in uw beginscherm om snel een nieuwe chatsessie te starten, de Nummerkeuze te openen of naar contactpersonen en gesprekken in Skype te zoeken. Als u een van deze opties selecteert, wordt de desbetreffende taak in Skype uitgevoerd.
  • Als u de app hebt geopend, kunt u bij een recent gesprek Force Touch gebruiken, zodat u met Peek de nieuwste chatberichten of een live video alvast kunt bekijken, terwijl u een gesprek voert. Als u omhoog veegt, worden er meer acties weergegeven en als u harder drukt wordt het gesprek naar de voorgrond gehaald.
  • Als u een gesprek voert en iemand een gedeelde locatie, foto, URL of contactpersoon deelt, kunt u Force Touch Peek gebruiken en omhoog vegen om meer acties weer te geven. U kunt ook harder drukken, zodat de locatie, foto, URL of contactpersoon in de voorgrond wordt weergegeven.