Help iPad

Wegwijs worden in Skype (iPad)

Hebt u Skype gedownload en een account aangemaakt? U kunt nu genieten van mooie functies zoals stemberichten, video-oproepen en chatsessies...

Wanneer u Skype op uw iPad opent, ziet u de volgende opties:

Het hoofdscherm van Skype voor iOS wordt weergegeven.

1. Zoek. U kunt uw contactpersonen zoeken door de naam van een contactpersoon in te voeren, of u kunt zoeken in de Skype-gids; u kunt ook zoeken in uw gesprekshistorie.
  2. Nieuwe chat. Tik op het pictogram om een nieuwe chatsessie te starten en kies met wie u wilt chatten.
  3. Chat-header. U opent het optiemenu voor chatten door te tikken op de chat-header.
  4. Video- of audiogesprekken. U kunt op video of spraak tikken om een gesprek te voeren.
  5. Recent. U kunt de meest recente chatsessies en oproepen in de tabblad Recent zien.
  6. Contacten. U kunt uw lijst met contactpersonen bekijken, nieuwe contactpersonen toevoegen en favoriete contactpersonen toevoegen.
  7. Bel telefoons. U kunt de recente gesprekken die u hebt gevoerd zien en nieuwe gesprekken starten.
  8. Mijn info. U kunt uw afbeelding zien en bewerken, uw stemmingsbericht bijwerken, uw status wijzigen, app-instelingen voor Skype wijzigen, Skype-tegoed kopen, Mijn account bekijken en afmelden van Skype.

Nuttige dingen die u in Skype kunt doen:

• Om een chatsessie te dempen (of juist niet), een bericht te markeren als gelezen (of ongelezen) of om een chatsessie te verwijderen veegt u naar rechts op de chat en tikt u op de gewenste knop. U kunt de chatsessie ook verwijderen door in de linkerbovenhoek van het scherm op Bewerken te tikken, de chatsessie te selecteren en vervolgens in de rechterbenedenhoek van het scherm op Verwijderen te tikken.
  • Als u een Skype-contactpersoon wilt delen, tikt u onder aan het scherm op het pictogram van het visitekaartje, tikt u op de contactpersoon die u wilt delen en tikt u op het vinkje in de rechterbovenhoek van het scherm.
  • Om een videogesprek te voeren met een contactpersoon of om deze te bellen, veegt u naar rechts op de contactpersoon en tikt u op de knop videogesprek of bellen:

Als u bekend bent met de basisbeginselen, kunt u nog meer doen: